4 Interieurtrends voor 2021

Ook dit jaar is de kans groot dat je extra tijd in huis zult spenderen. Weet je even niet meer wat je moet doen? Tijd voor een kleine home make-over! Deze interieurtrends mogen in 2021 niet ontbreken in je huis.

1. Zwarte deurklinken

Een van de eerste trends waar wij heel blij van worden, is die van het veranderen van je deurklinken. De deurklinken aan je deur zijn hét item waar je normaal waarschijnlijk niet aan denkt bij het veranderen van je inrichting. Dat is zonde, want door dit soort details te veranderen kan je gehele interieur al een andere stijl krijgen. Het voordeel ervan is dat je niet heel veel geld uit hoeft te geven om je inrichting toch een nieuwe look te geven.

Waarom je dan per se voor zwarte deurklinken moet gaan? Simpel: dit soort deurklinken kunnen goed bij ieder interieur. Ze maken een moderne inrichting nog wat strakker, zorgen bij een industrieel interieur voor een beetje extra pit en geven een retro inrichting nog meer stijl.

2. Nieuw kleurtje: Brave Ground

Heb je naast het veranderen van je deurklinken zin in een nieuw kleurtje aan de muur? Dan ben je niet de enige: vorige jaar bleek al dat we door corona ineens allemaal de kriebels hebben om het huis een make-over te geven. Dat komt omdat veel mensen ineens geld overhouden dat ze normaal uit hadden gegeven aan vakantie, uiteten en dagjes weg. Daarnaast helpt het natuurlijk ook dat je ineens veel thuis zit en je je interieur sneller zat bent. Een nieuwe lik verf aan de muur kan dat thuis zitten ineens veel gezelliger maken. Voor 2021 kijken we hierbij naar de kleur van het jaar.

Ieder jaar kiest Flexa namelijk een woonkleur voor dat jaar. Voor 2021 is dat Brave Ground, een warme natuurlijke kleur die een mix is tussen grijs en bruin. Brave Ground is een hele fijne kleur voor diverse soorten interieur. Het past bijvoorbeeld heel goed bij een landelijke inrichting, maar staat ook fantastisch bij een bohemian interieur. Deze kleur kun je goed combineren met andere woontrends, zoals rotan en bamboe meubels, manden en onderzetters aan de muur, veel planten en het gebruik van andere warme en natuurlijke kleuren.

3. Statement piece

Wat in 2021 ook absoluut niet mag missen in je woning is een statement piece. Een wat? Een statement piece is een opvallend onderdeel in je interieur. Hierbij kun je denken aan die te gekke felroze vintage bank waar je al eens verliefd op werd of aan die tijgerprint behangcirkels aan de muur. Het maakt niet uit waar je voor kiest, zolang de focus maar op één item ligt. Over het algemeen geldt binnen deze trend dat het een opvallend kunstwerk is of een ontzettende grote plant. En pssst… dat fitnessapparaat wat je tijdens de lockdown kocht telt wat ons betreft ook gewoon mee als statement piece.

4. Wereldse decoratie en accessoires

Last but not least willen we het met je hebben over wereldse woontrends. In 2020 konden we door corona veel minder reizen. Een tripje in eigen land of naar een van de buurlanden kon nog net, maar van die heerlijke verre reizen? Nope. Toch was en is het verlangen naar dit soort wereldse ervaringen groot. Dat is terug te zien in de wereldse vibe die we naar ons interieur halen dit jaar. Laat je souvenirs en reisherinneringen dus vooral op de voorgrond komen, zodat je regelmatig nog even terug denkt aan het reizen.

Laatste nieuws