Dunner wordend haar? Controleer je shampoo eens op deze ingrediënten

Ze zouden namelijk wonderen doen voor je lokken! 

shampoo

Dat je haar in de loop der jaren dunner is geworden, is op zich niet heel gek. Echt vervelend begint het pas te worden als het voelt alsof je geen haren op je hoofd meer over houdt. Hoewel je in dat geval allereerst het beste naar de dermatoloog kunt gaan, kun je ook eens controleren of je shampoo déze ingrediënten bevat.

Effectieve ingrediënten

Het zal je wellicht niet verrassen dat de beste shampoos voor dunner wordend haar niet vol parabenen en sulfaten zitten. Deze stoffen kunnen je haar namelijk uitdrogen, wat vaak gepaard gaat met haarverlies. Wanneer je te kampen hebt met extreem haarverlies, raden we zeker aan om een afspraak bij de dermatoloog te maken. Maar mocht je eerst nog willen kijken wat je zelf kunt doen om je coupe te redden, dan raden haarexperts aan om een shampoo te kiezen met één (of meerdere) van de volgende ingrediënten:

Arganolie

Om je haar gezond te houden en haaruitval te voorkomen, is het belangrijk om te zorgen dat het zacht en gehydrateerd is. Arganolie is wat dat betreft echt een topingrediënt. Zo zit deze olie boordevol antioxidanten en vetzuren, waardoor het super voedend is voor zowel je hoofdhuid als je haar. Dit maakt je lokken niet alleen gezonder, maar ook minder vatbaar voor uitval.

Biotine en panthenol

Biotine is vaak al verwerkt in de meeste shampoos voor dunner wordend haar. Deze vitamine – ook wel B7 genoemd – is belangrijk voor de haargroei en de algehele gezondheid van de hoofdhuid. Als je een shampoo kunt vinden die zowel biotine als panthenol (vitamine B5) bevat, weet je dat je een goede te pakken hebt. Panthenol versterkt de lokken namelijk door vocht vast te houden. Het resultaat? Gladde en zijdezachte lokken.

Pepermunt olie

Wie haar haar wel eens heeft gewassen met een shampoo die pepermunt olie bevat, is bekend met het tintelende gevoel dat je ervan op je hoofdhuid krijgt. Goed nieuws: dat is het bewijs dat deze natuurlijke olie de bloedsomloop naar je haarzakjes en hoofdhuid stimuleert, wat weer kan helpen de haargroei te stimuleren. Breng echter nooit onverdunde pepermuntolie aan op je hoofdhuid, aangezien dat juist het tegenovergestelde – en dus ongewenste – resultaat zal leveren.

Ketoconazol

Een droge hoofdhuid en/of roos kunnen redenen zijn voor je overmatige haaruitval. Ketoconazol is een veelgebruikt ingrediënt in antiroosshampoos en wordt vaak ook verwerkt in shampoos voor dunner wordend haar. Dat komt omdat er is aangetoond dat dit ingrediënt anti-androgene eigenschappen heeft die kunnen helpen bij haarverlies dat wordt veroorzaakt door veranderende hormonen.

Beauty
  • She Finds
  • Adobe Stock