Deze concealer fout laat je ouder lijken dan je in werkelijkheid bent

Voor dit make-upproduct geldt absoluut: less is more

concealer

Stralend en jeugdig voor de dag komen: het is iets waar we allemaal naar streven. Helaas doen we onszelf soms echter tekort, door fouten die we maken op het gebied van make-up. Déze concealerblunder moet je bijvoorbeeld koste wat het kost vermijden, als je er niet ouder uit wilt zien dan je in werkelijkheid bent!

Less is more

De verleiding om onze fijne lijntjes, vergrote poriën en rimpels te verbergen onder een flinke laag concealer is soms groot. Toch is dit één van de grootste fouten die je kunt maken wat betreft dit make-upproduct. Sterker nog: wanneer je er een dikke laag van aan brengt, nestelt het product zich in je fijne lijntjes. Hierdoor heeft de concealer allesbehalve het gewenste effect en ga je er, in plaats van jonger, zelfs ouder uitzien. Wat concealer betreft geldt daarom: less is more!

Dit is hoe je dit make-upproduct wél optimaal gebruikt:

1. Zorg voor een goede basis

Het aanbrengen van een perfecte laag concealer begint met je basis. Dat wil zeggen: de manier waarop je je huid hebt verzorgt vóór het aanbrengen van je make-up. Zorg dat je je huidverzorgingsroutine beëindigt met een fijne, vochtinbrengende crème onder je ogen. Geef het product voldoende tijd om in te trekken en breng vervolgens een primer aan. De primer creëert een barrière die poriën en fijne lijntjes vervaagt en je make-up mooier laat aansluiten op je huid.

2. Gebruik niet té veel lagen

We gaven net al aan dat voor het gebruik van concealer het principe less is more geldt. Een fout die veel mensen maken, is het aanbrengen van foundation onder de ogen voordat ze daar concealer op smeren. Helaas is het zo dat hoe meer lagen make-up je aanbrengt, hoe zichtbaarder de fijne lijntjes in het gezicht worden. Breng je foundation voortaan daarom aan zoals je normaal zou doen, maar vermijd het gebied onder de ogen. Op deze plek gebruik je alleen een beetje concealer.

3. Fixeer het geheel

Tot slot is het belangrijk om ook de finishing touch van je make-uplook serieus te nemen. Fixeer het geheel door een laagje setting powder of fixeerspray aan te brengen. Je kunt deze producten ook beide aanbrengen, zodat je make-up de hele dag goed blijft zitten. Het belangrijkste is gewoon dat je deze stap niet vergeet, anders verdwijnt je concealer binnen no-time weer van je gezicht. En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn!

Beauty
  • She Finds
  • Adobe Stock