Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven.

Fashion Friday

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: in de Fashion Friday lees je het opvallendste modenieuws van deze week.

Verantwoorde sneakers van Veja

In de lente/zomer-collectie van sneakermerk Veja vind je een uitgebreide collectie aan stijlvolle en duurzame sneakers. Een groot deel van de bekende modellen zijn ook dit seizoen weer terug. De iconische modellen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals wit met baby blauw, oranje, lila, donkerblauw en grijs.

De nieuwste modellen dit seizoen zijn onder andere de meest recent gelanceerde Volley, een remake van de allereerste Veja sneaker uit 2005 en geïnspireerd op de Braziliaanse volleybal schoen uit de jaren 70 én de samenwerking met het Franse streetwear merk Études: Rio brianco.

In Juni 2020 lanceerde Veja het Clean, Repair, Collect project. Dit initiatief biedt klanten de mogelijkheid om hun schoenen en sneakers te laten schoonmaken en repareren, waardoor de levensduur van de schoen wordt verlengd. Als reparatie niet mogelijk is, worden de schoenen ingezameld voor recycling. In totaal zijn er nu 6 plekken waar deze speciale cobbler stations actief zijn: in de Veja store in Madrid, Berlijn, Brooklyn, London, Bordeaux en Parijs. Dus mocht je een binnenkort op stedentrip gaan naar één van deze steden, vergeet dan niet een bezoek te brengen aan de Veja winkel!

Zomer musthaves van de Bijenkorf

De zomervakantie is begonnen en de Bijenkorf heeft alles in huis om stijlvol en goed voorbereid op reis te gaan. Of je nu gaat ontspannen op het strand of een nieuwe stad gaat verkennen, een zorgvuldig samengestelde zomergarderobe maakt elke reis onvergetelijk. Bijenkorf's inkopers selecteerden de zomerproducten die niet mogen ontbreken op je inpaklijst.

Fall/winter-collectie Fendi

Hoewel het momenteel nog volop zomer is, zijn de modehuizen alweer bezig met hun herfst/winter-collecties. Zo ook Fendi, het merk lanceerde een collectie die Londense nonchalance met Romeinse vrijheid combineert. In de collectie vind je rijke wollen en speelse breisels, maar ook utilitaire jurken met een elegante, stoere uitstraling. Schapenvachten en leer worden op ambachtelijke wijze verwerkt, en traditionele elementen zoals de Selleria-motief keren ook in deze collectie weer terug.

De tassen van Silvia Venturini Fendi, zoals de vernieuwde Peekaboo en Baguette, zijn niet voorzien van poespas. Functionaliteit en tastbaarheid: dat is waar het om draait. Fendi voegt daarbij nieuwe modellen toe, zoals de Simply FENDI en Roll tas.

Nieuwe collectie DIDI

De herfst en winter zijn de ideale seizoenen om te spelen met laagjes. Elke laag geeft niet alleen warmte, maar ook een unieke touch aan je outfit. Het is dus dé tijd om creatief te zijn met je kleding. De herfst/wintercollectie van DIDI biedt een prachtige mix van prints, zoals bladeren in kastanjebruine tinten, tot jurken die perfect zijn voor zonnige dagen tijdens de overgang van warme naar frisse dagen. Hieronder vind je alvast een greep uit de items van DIDI's nieuwe collectie:

Iedere week vind je op Elegance.nl een selectie van het meest opvallende modenieuws. Van leuke nieuwe merkjes tot bekende namen in de modewereld met een nieuwe collectie. Van nieuwe winkels die écht het bezoeken waard zijn tot items die niet op jouw wishlist mogen ontbreken. Maar ook toffe samenwerkingen, bijzondere initiatieven en leuke acties. Houd ons dus in de gaten om op de hoogte te blijven!

Mode
  • NL Beeld