Dit is het effect van een strak interieur op je geest

Aha! 

geest

Het is niet voor niets dat er wordt gezegd dat een opgeruimd huis ook zorgt voor een opgeruimd hoofd. Vooral mensen die hier gevoelig voor zijn en ook ervaring mee hebben zullen dit beamen. Je kunt je dus wel voorstellen wat een gezellig en vooral strak interieur daarom dus ook met je mentale gesteldheid doet. Nu moet je bij een strak interieur niet direct denken aan een ziekenhuis of wachtkamer bij de tandarts, maar vooral aan een interieur waarin alles op elkaar is afgestemd. Van de vloer tot de lampen, alles klopt dan gewoon. Waar we vaak denken dat dit ontzettend lastig is, valt dit in de praktijk reuze mee. Hoe dit precies werkt en welke effecten het in positieve zin heeft op je geest vertellen we je allemaal.

De voordelen van een strak interieur

Een interieur dat strak en dus zonder al te veel prullaria is ingericht, zorgt automatisch voor een hoop meer rust en kalmte. Logisch ook, want de kans dat je wordt afgeleid door een vaas, kandelaar of ander klein iets dat op de tafel staat, is vele malen kleiner. Wat je namelijk bij een strak interieur ziet, is dat er wordt gewerkt met één of meerdere eyecatchers. Dit kan een groot ornament op de vensterbank zijn, maar ook een enorme vaas op tafel. Wat het ook goed doet, is een strakke, maar wel stijlvolle vloer. Het laten leggen van een betonvloer in huis is daarom de laatste jaren ook steeds populairder geworden en dat is natuurlijk niet voor niets. Deze vloeren hebben een strakke en tevens ook chique uitstraling en vormen een rustige basis in vrijwel ieder interieur.

Je krijgt een gevoel van ruimte

De meeste mensen die we spreken en die onrustig zijn, hebben het huis vol staan met allerlei kleine accessoires. Nu is dat helemaal niet erg, zolang het maar niet op iedere tafel het geval is. Wat we namelijk vaak zien, is dat mensen juist kiezen voor veel kleine spullen, zodat ze het idee hebben dat iets groter lijkt. Dit is dus absoluut niet het geval. Stel dat je een prachtig huis hebt, maar de ruimte is beperkt. Dan is de eerste stap het creëren van een rustige basis. Dit doe je door rekening te houden met het type vloer. Kies bij voorkeur een wat lichtere vloer, zodat de ruimte al direct wat ruimer oogt. Wat dacht je van een prachtige lavasteen vloer die voor een groot deel gemaakt is van natuurlijke materialen? Deze vloer zorgt niet alleen voor rust, maar is ook nog eens onderhoudsvriendelijk.

Is dit type interieur iets voor jou?

We moeten wel eerlijk zijn dat niet iedereen even geschikt is voor dit interieur. Dit is daarom ook wat het inrichten van een huis zo leuk maakt. Je hoeft namelijk niet het hele huis in een strakke stijl in te richten, maar kunt dit ook deels doen. Hoe gaaf is het om de vloer of muren te voorzien van beton cire en om het ‘strakke’ iets te breken, te kiezen voor wat meer kleur of wat robuuste meubels. Ons advies is om gewoon eens een binnenhuisarchitect te vragen om een 3D schets van de woonkamer, zodat je met eigen ogen kunt zien hoeveel er eigenlijk wel niet mogelijk is.

Lifestyle
  • Pexels (Jean van der Meulen)