Het perfecte BBQ menu: van voorgerecht tot dessert

Aan inspiratie geen gebrek!

BBQ

Heb jij wel eens het menu voor een barbecue samengesteld? Dan weet je maar al te goed dat dit een ware kunst is. Het begint allemaal met een uitgebreide selectie van gerechten, van voorgerecht tot dessert. Kom je hier maar al te graag wat meer over te weten? Wij geven je alvast wat inspiratie voor je volgende barbecue.

Breng de wensen van je gasten in kaart  

Jij en je gasten hebben vast en zeker een specifieke voorkeur wat betreft de barbecue. Toch zijn er altijd wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Start met lichte hapjes zoals gegrilde groenten, bruschetta of gemarineerde garnalen om de eetlust op te wekken. Voor het hoofdgerecht kun je denken aan een mix van vlees, vis en vegetarische opties. Klassiekers zoals sappige hamburgers, malse rib-eye steaks, gegrilde zalmfilets en smakelijke groentespiesjes zijn altijd favoriet. Vergeet niet om bijgerechten zoals frisse salades, knapperige stokbroden en aardappelsalades toe te voegen. Sluit de maaltijd af met verfrissende desserts zoals gegrilde ananas met een bolletje vanille-ijs of een heerlijke pavlova met vers fruit. 

Kies voor kwaliteit   

Een ander belangrijk punt van aandacht? Vraag vooraf of er dieetwensen of allergieën zijn waar je rekening mee moet houden. Zijn er vegetariërs of veganisten in het gezelschap? Hebben sommige gasten een voorkeur voor bepaald vlees of vis? Door goed in kaart te brengen wat je gasten graag willen, kun je een menu samenstellen dat voor iedereen aantrekkelijk is. 

Kwaliteit is de sleutel tot een geslaagde BBQ, dus kies altijd voor de beste producten. Bestel vers BBQ vlees van de slager, duurzame vis en seizoensgroenten van de markt. Deze ingrediënten hebben niet alleen een betere smaak. Ze zijn vaak ook gezonder en milieuvriendelijker.

Binnen een paar klikken je hele menu op tafel

Het samenstellen van je perfecte BBQ menu is tegenwoordig eenvoudiger dan ooit. In online webshops kun je alle benodigde ingrediënten in een paar klikken bestellen. Veel speciaalzaken bieden een breed assortiment aan kwaliteitsproducten die je gemakkelijk online kunt selecteren. Of je nu op zoek bent naar vers vlees, vis, groenten, brood of exclusieve marinades en kruiden. Alles is binnen handbereik. Een barbecue heb je online dus binnen een paar stappen van A tot Z geregeld.

Lifestyle
  • Adobe Stock