Ophef over magazine cover Kamala Harris

De aanstaande vicepresident van de Verenigde Staten Kamala Harris pronkt op de cover van de Amerikaanse Vogue. Ze ziet eruit om door een ringetje te halen, maar toch is er ophef ontstaan over de foto.

Ophef

Volgens Huffington Post zijn er problemen ontstaan omtrent de cover van het modeblad. De verkeerde cover zou namelijk gepubliceerd zijn. Naar verluidt waren er met het team van Harris afspraken gemaakt over welke foto gebruikt zou worden, maar besloot Anna Wintour het last minute toch over een andere boeg te gooien. Ze zou het team van Harris hier niet van op de hoogte hebben gebracht en daar zijn ze alles behalve blij mee.

Zakelijk vs casual

Op de foto die voor de print cover gebruikt zou worden, draagt Kamala Harris een lichtblauw pak van Michael Kors. Een mooie, zakelijke foto. Tot grote verbazing van haar team lag het blad in de winkel met een meer casual foto waarop ze een zwart pak van Donald Deal draagt in combinatie met sneakers van All Stars. De eerste foto is uiteindelijk alleen voor de online cover gebruikt. Het zou volgens Huffington Post-journalist Yashar Ali onacceptabel zijn dat de verandering niet overlegd is.

Even krachtig

Vogue heeft laten weten: 'We hebben deze foto gekozen voor de print cover, omdat wij denken dat vicepresident Harris op deze manier goed weergegeven wordt. Juist omdat ze er heel toegankelijk en authentiek uitziet, iets wat een van de speerpunten is van de Biden/Harris-regering. Wij juichen beide covers toe en maken geen enkel onderscheid. Voor ons is ze op beide foto’s even krachtig.'

Op social media zijn mensen het niet eens met de keuze van Vogue. Zo vinden gebruikers de achtergrond kleuren vreemd en was er kritiek op de styling.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws