Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven.

fashion friday

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: in de Fashion Friday lees je het opvallendste modenieuws van deze week.

JOSH V

Elk seizoen komt modelabel JOSH V met iconische essentials die de vrouw een boost en kracht geven om haar eigen individuele identiteit uit te drukken. De items voor deze nieuwe zomer 2024 collectie bieden de mogelijkheid om meerdere looks te stylen, waardoor het gegarandeerd een zomer gaat worden met modieuze en elegante looks.

An Island Story

Knit-ted is afgereisd naar het idyllische Ibiza om de spring-summer '24 collectie vast te leggen. De beelden stralen de ontspannen zomerse sfeer van het eiland uit en brengen de sereniteit van de collectie tot leven. De neutrale tinten en zachte nuances zoals crème, beige, lichtroze en lichtblauw sluiten naadloos aan bij de omgeving.

Summer day & night

Van de Mediterraanse oceaan tot Saint-Tropez, American Vintage haalt haal inspiratie overal vandaan waar de zon schijnt. Voor een deel van de lente/zomercollectie 2024 creëerde American Vintage stukken die moeiteloos de hele dag gedragen kunnen worden – ongeacht het tijdstip of de gelegenheid.

Fabienne Chapot: High Summer

Met de zomer voor de deur onthult Fabienne Chapot vol trots het hoofdstuk 'High Summer', ontworpen als hoogtepunt voor warm weer. Een viering van zonnige avonduren, of je nu de stad ontdekt of de zee opzoekt. De collectie belichaamt het perspectief van 'the female gaze' wat als inspiratie dient voor het hele seizoen. Verwacht uitgesproken kleuren, artistieke zelfexpressie en gedurfde geografische patronen die samenkomen in een collectie die bruist van energie en vrouwelijke kracht.

Mercers Re-Run cactus-schoenen

Het Amsterdamse label Mercer heeft zijn aanbod aan duurzame schoenen uitgebreid met de Re-Run Cactus, gemaakt van cactus.

Het cactus-leer is ontwikkeld door Desserto, een zeer duurzaam plantaardig materiaal, die als alternatief dient voor leer. Dit materiaal wordt vaak gekenmerkt door de zachtheid wanneer je het aanraakt en de strenge kwaliteits- en milieunormen. Het doel hierbij is om wreedheidsvrije, duurzame alternatieven voor leer te bieden. Desserto – het cactusmateriaal – is dus een gedeeltelijk biologisch afbreekbaar product en wordt nu gebruikt op de nieuwe Re-Run-collectie van het Amsterdamse label Mercer.

Iedere vrijdag vind je op Elegance.nl een selectie van het meest opvallende modenieuws. Van leuke nieuwe merkjes tot bekende namen in de modewereld met een nieuwe collectie. Van nieuwe winkels die écht het bezoeken waard zijn tot items die niet op jouw wishlist mogen ontbreken. Maar ook toffe samenwerkingen, bijzondere initiatieven en leuke acties. Houd ons dus in de gaten om op de hoogte te blijven!

Mode
  • Fabienne Chapot