Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: in de Fashion Friday lees je het opvallendste modenieuws van deze week.

fashion

& Other Stories lanceert Fall 2024 collectie met Nadia Lee Cohen in de hoofdrol

Afgelopen week lanceerde modemerk & Other Stories hun Fall 2024-campagne in samenwerking met multi-talent Nadia Lee Cohen. "Onze samenwerking met Nadia Lee Cohen omarmt onze toewijding aan innovatieve storytelling", zegt Johan Svensson, Head of Brand Identity & Creation. "De campagne neemt ons mee op een suggestieve visuele reis, waarin de meest richtinggevende stukken van het seizoen worden getoond en tegelijkertijd een verhaal van persoonlijke transformatie wordt verteld."

Cohen heeft voor de campagne zowel de rol van regisseur, als fotograaf en model op zich genomen. Het resultaat:

De collectie combineert de glamoureuze esthetiek van de late jaren '70 en vroege jaren '80 met mode van nu. Verwacht een mix van stukken die verleden en heden samenbrengen, met onder meer glamoureuze wollen maxi jassen, een goudkleurige bustier en een gedrapeerde satijnen jurk. Alledaagse items, zoals zijden blouses en gebreide items, worden aangevuld met accessoires zoals clutchtassen, opvallende sieraden en sculpturale schoenen. Het kleurenpalet varieert van serene blauwtinten en groentinten tot warme neutrale tinten en rijke pruimtinten, met luxe accenten van luipaardprint en goud.

De herfstcollectie is wereldwijd verkrijgbaar in geselecteerde winkels en op de website van & Other Stories.

Greta Lee is het nieuwe gezicht van Calvin Klein's Fall 2024 underwear collectie

Calvin Klein vernieuwt haar iconische ondergoedcollectie dit najaar door klassieke stijlen met moderne details te combineren. Wat je van de collectie met Greta Lee in de hoofdrol kunt verwachten? Onder meer lichtgewicht modal mengsels, mesh voeringen voor extra ademend vermogen en verfijnde kanten details voor een perfecte balans tussen sensualiteit en comfort.

Sessùn onthult nieuwe signature bag: Diviluz

Sessùn viert haar 10-jarig bestaan van de iconische Divine-tas met een nieuwe variant, de Diviluz. Deze tas vangt de essentie van de Sessùn-stijl: helder, elegant en inspirerend.

De minimalistische boxvorm en strakke lijnen maken de Diviluz tot een perfecte aanvulling op elke outfit, geschikt voor zowel overdag als 's avonds. De verstelbare schouderriem kan op verschillende manieren gedragen worden, over de schouder of crossbody, waardoor de tas een praktische en toch vrouwelijke uitstraling krijgt.

De tas is vanaf 4 september beschikbaar op de website van Sessùn en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen in maat small of medium.

EDITED lanceert herfstcollectie genaamd 'Not So Classic'

Modemerk EDITED lanceert zeer binnenkort haar herfstcollectie die luistert naar de naam 'Not So Classic'. Deze collectie geeft een nieuwe betekenis aan minimalisme door tijdloze klassiekers om te vormen tot eigentijdse essentials. Verwacht veelzijdige stukken die masculiene en feminine elementen combineren met als resultaat een sterke doch sensuele uitstraling. Ook wordt er geëxperimenteerd met verschillende texturen en materialen, wat de items diepte geeft en ze interessant maakt. Belangrijke tonen binnen de collectie zijn grijs, chocoladebruin en bordeauxrood, gecombineerd met opvallende accenten van rood en lila voor een levendige touch.

Hieronder vind je alvast een kleine sneak peek:

EDITED's herfstcollectie wordt in twee fasen – op 5 september en 2 oktober – gelanceerd en is vanaf dat moment online beschikbaar op edited.de.

Cozy Comfortable: Scholl's herfst/winter 2024 collectie

Het herfst/winter '24 collectie van Scholl brengt een een eerbetoon aan de stijlvolle jaren '70 in Italië. Maar dan met een moderne twist. Je vindt nieuwe interpretaties van populaire stijlen zoals de Pescura Clog 50, Pescura Robin en Pescura Cindy, met comfort als belangrijkste element.

Het kleurenpalet van de collectie is geïnspireerd op de kleurrijke Italiaanse herfst. Daarnaast introduceert Scholl ontwerpen met houten- en kurkbases, waaronder de opvallende Pescura Phoebe, een volledig met leer beklede klomp, en de boho-chique Pescura Hailey met een comfortabele houten hak.

De collectie is vanaf 5 september verkrijgbaar bij geselecteerde retailers en online.

Mode
  • NL Beeld