Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: in de Fashion Friday lees je het opvallendste modenieuws van deze week.  

Fashion Friday

UNIQLO en Comptoir des Cotonniers lanceren herfst/winter collectie

UNIQLO lanceerde op 29 augustus haar herfst/winter capsule collectie in samenwerking met het Franse merk Comptoir des Cotonniers. Deze collectie combineert verfijnde Franse elegantie en de natuurlijke materialen van Comptoir des Cotonniers met de praktische UNIQLO LifeWear-stijl. De collectie, genaamd 'Sport & Couture', benadrukt traditioneel Frans maatwerk en comfort in iconische kleuren zoals marineblauw, gebroken wit en grijs, met een vleugje terracotta.

De collectie is beschikbaar in alle UNIQLO-winkels in Nederland en online.

NORTVI presenteert 100% circulaire collectie op de Amsterdam Fashion Week

NORTVI, het Nederlandse merk voor duurzame reisbagage, presenteerde afgelopen woensdag tijdens de Amsterdam Fashion Week een exclusieve haute couture collectie in samenwerking met ontwerpster Tess van Zalinge. De collectie, gemaakt van gerecyclede NORTVI-items, benadrukt het circulaire karakter van het merk en maakt een krachtig statement dat duurzaamheid en luxe hand in hand kunnen gaan.

NORTVI, dat zich sinds de oprichting richt op innovatie en milieuvriendelijkheid, toont hiermee hoe gerecyclede materialen kunnen worden omgevormd tot spectaculaire modecreaties. Met deze collectie zet NORTVI een nieuwe stap in het verkleinen van hun ecologische voetafdruk en promoten ze een circulaire economie.

Mary Katrantzou lanceert eerste collectie voor BVLGARI

BVLGARI introduceert de 'Calla' collectie voor lederwaren en accessoires. Kersverse creative director Mary Katrantzou liet zich bij het ontwerpen ervan inspireren door de rijke geschiedenis van Rome. De Terme di Caracalla, beroemd om hun kleurrijke mozaïeken, zijn de belangrijkste inspiratiebron voor Katrantzou's ontwerpen. Verwacht rijke tinten van parelwit, amethist, smaragd en goud, elegante vormen en gedetailleerde afwerkingen. Het waaierpatroon van de mozaïeken komt terug in het 'Calla'-motief, dat verwijst naar zowel het Ginkgo-blad als de sculpturale schoonheid van de calla-lelie.

Hoogtepunten van de collectie zijn de 'Serpenti Forever' tassen, versierd met het 'Calla'-motief en pavé-kristallen, en de 'Serpenti Sugarloaf' nappa schoudertas met gewatteerd volume.

EDITED omarmt pinstripe trend

Van klassieke zakelijke pakken tot moderne streetwear, krijtstrepen maken – al een tijdje – een grote comeback. En modemerk EDITED omarmt deze trend vol enthousiasme: hij biedt namelijk eindeloos veel mogelijkheden. Zo creëer je er in een handomdraai een verfijnde, professionele look mee, maar ondertussen kan de trend ook weer heel casual gedragen worden.

De zorgvuldig samengestelde collectie van EDITED met krijtstreeppatronen biedt voor ieder wat wils, of je nu op zoek bent naar een volledig nieuw pak toevoegt of simpelweg je basics wilt opfrissen.

De krijtstreep items zijn online beschikbaar op edited.de.

MARTAN opent AFW met show bij duurzaam partner Conscious Hotel Westerpark

Op 3 september opende MARTAN de nieuwste editie van Amsterdam Fashion Week met een indrukwekkende show bij het Conscious Hotel Westerpark. De show presenteerde de SS’25 collectie met het thema ‘international waters,’ gemaakt van gerecycled hotellinnen en spinnaker. Beide merken delen een gezamenlijke visie op duurzaamheid, wat de basis vormde voor hun partnerschap. Conscious Hotels doet dit door de impact per verblijvende gast in haar stijlvolle hotels te minimaliseren met duurzame keuzes – van gerecycled meubilair tot de biologische keuken. MARTAN hergebruikt de kwalitatieve stoffen van tafel- en bedlinnen die in hotels bij het kleinste gaatje anders al weggegooid zouden worden. Met verfijnd vakmanschap toveren zij dit om tot de mooiste kleding:

Ook Wasserij en linnenverhuur G. van der Kleij & Zn., die het linnen van Conscious Hotels beheert, speelt een cruciale rol in het verduurzamen van hotelactiviteiten, onder andere door water te recyclen en energie te besparen tijdens het wassen. Hun betrokkenheid bij de samenwerking met MARTAN en Conscious Hotels versterkt de gezamenlijke inzet voor duurzaamheid.

Mode
  • NL Beeld