Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven.

Fashion Friday

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: in de Fashion Friday lees je het opvallendste modenieuws van deze week.

Vegan tas O My Bag x Sanne Vogel

Tassenmerk O My Bag ontwierp in samenwerking met schrijfster, actrice en regisseur Sanne Vogel een vegan taille tas in maar liefst drie verschillende kleuren. De inspiratie voor het ontwerp vond Sanne door te kijken naar haar eigen kast en zichzelf af te vragen: 'Welke tas mis ik nog?'. Het resultaat? Een stijlvol maar praktisch ontwerp, dat het lichaam tegelijkertijd accentueert.

Hoewel mensen O My Bag waarschijnlijk kennen van items in de kleuren cognac en zwart, koos Vogel naast de klassieke O My Bag-kleuren ook voor navy blauw, als aanvulling op het tijdloze kleurenpalet van het merk. “We hebben een tas ontworpen die ik zelf wil dragen. Het is een charmante belt bag die mijn lichaam accentueert, met genoeg ruimte voor mijn essentials. Daarnaast heeft het design een ritsvak. Perfect zodat ik geen spullen kwijtraakt als ik achter mijn kinderen aan ren of als ik sta te dansen op een festival.”

De tas is vanaf begin juli verkrijgbaar in de kleuren zwart en cognac, en in september in navy, voor €189, via de O My Bag winkels, website en verschillende verkooppunten.

Exclusieve schoenen-capsule collectie Zalando x Miista

Zalando lanceert de nieuwe exclusieve schoenen-capsule collectie van het it-merk Miista. De vijf unieke paren, variërend van klompen en sandalen tot enkellaarsjes, zijn exclusief verkrijgbaar bij Zalando. Miista liet zich inspireren door het concept van transformatie, met materialen die naadloos overgaan van de ene kleur in de andere, als elixers van nieuwe en onontdekte transformaties.

Om de collectie tot leven te brengen, werkte Zalando samen met Miista's vriendin, de Braziliaanse fotografe en model Fernanda Liberti. In samenwerking met de lokale Deense muze Ash legt Liberti de magie van de vroege zomer vast, met de architectonische schoonheid van de stad als back-drop.

Beverly Snake Brietta Malene Elke degrade Cass

10DAYS Pre-Loved platform

Het Amsterdamse lifestyle merk 10DAYS, dat vooral bekend staat om haar comfortabele collecties, lanceerde deze week haar online platform voor de in- en verkoop van pre-loved 10DAYS items in samenwerking met reverse.supply. Liefhebbers van het merk konden gedragen items al langer een langere levensloop geven door deze in de 10DAYS store in Amsterdam of Westfield Mall of the Netherlands in te leveren in ruil voor een tegoedbon die in-store besteed kan worden.

Wegens het grote succes hiervan breidt het merk dit concept nu verder uit online. Het online platform is voor verkoop toegankelijk voor Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Kopers in veel meer landen in Europa kunnen items van het platform kopen.

Marie-José Vermin, CEO 10DAYS: "Voor ons is duurzaamheid, tijdloze, kwalitatieve kleding die een heel leven mee kan. In het kader daarvan grijpen wij alle kansen aan om de levenscyclus van onze items zo lang mogelijk te maken. De samenwerking met reverse. supply voelt daarom als een natuurlijke volgende stap binnen ons 10DAYS For Good concept."

Visionary Capsule Collection van & Other Stories in samenwerking met Brianna Lance

Voor de zomer van 2024 lanceert modemerk & Other Stories een capsule-collectie in samenwerking met kunstenaar Brianna Lance, bekend om haar rijk gedetailleerde aquarel schilderijen vol suggestieve symbolen en mystieke beelden. De collectie bestaat uit vier stukken – twee kaftans, een jurk en een jumpsuit, allemaal versierd met origineel artwork dat speciaal voor de samenwerking is gemaakt en de raadselachtige elementen uit Lance's fantasierijke wereld uitbeeldt.

Elk stuk van de collectie is gemaakt met behulp van zero-waste patronen. Deze patroonmaakmethode zorgt ervoor dat er geen textiel wordt verspild tijdens de productie. Daarnaast werd een digitaal drukproces gebruikt om het artwork op de items over te brengen voor een hoogwaardige afwerking.

De 'Visionary Capsule Collection' is wereldwijd verkrijgbaar in geselecteerde winkels en op www.stories.com.

Iedere week vind je op Elegance.nl een selectie van het meest opvallende modenieuws. Van leuke nieuwe merkjes tot bekende namen in de modewereld met een nieuwe collectie. Van nieuwe winkels die écht het bezoeken waard zijn tot items die niet op jouw wishlist mogen ontbreken. Maar ook toffe samenwerkingen, bijzondere initiatieven en leuke acties. Houd ons dus in de gaten om op de hoogte te blijven!

Mode
  • NL Beeld