7x de leukste Engelse dorpjes in Cotswolds

Moge duidelijk zijn dat Engeland Elegance's cup of tea is. We zijn gek op de Britse bevolking en hun prachtige landschappen. In de Cotswolds, een groene, heuvelachtige streek in centraal Engeland, vind je de mooiste dorpen (en slaapplekken). Dit zijn, volgens ons, de leukste zeven. We love it!

7x de leukste Engelse dorpjes in Cotswolds

1. Bibury

We beginnen de lijst met een absolute topper. Alles was de Cotswolds te bieden heeft, kun je vinden in Bibury. Dit schattige, Engelse dorpje werd door kunstenaar William Morris benoemd tot mooiste dorp in Engeland en is inmiddels uitgegroeid tot een iconische plek. Een absolute must visit!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ??? ????????? ????????? (@cotswoldsgent) op

2. Castle Combe

De pleintjes en straten in dit dorpje komen je vast bekend voor. Waarom? Het wordt vaak gebruikt als filmdecor. Reken dus op toeristen, veel toeristen, wanneer je deze leuke plek bezoekt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door We LOVE England????????? (@we.love.england) op

3. Ashton-under-Hill

Vandaag de dag vind je hier mooie Victoriaanse huizen. Vroeger was dit heel anders. De geschiedenis gaat namelijk terug naar de Romeinse bezetting. Dit zorgt ervoor dat er veel prachtige architectuur te vinden is.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door The Cotswolds On Camera (@thecotswoldsoncamera) op

4. Bourton-on-the-Water

Kleine bruggetjes en helder water van rivier de Windrush zorgen er voor dat Bourton-on-the-Water ook wel bekend staat als het Venetië van de Cotswolds. Door de vele theesalons, pubs en musea vermaak jij je hier dagen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Jenny (@tea_and_wanders) op

5. Kingham

Rijen ongerepte kalkstenen huisjes vormen het perfecte decor voor een Engels sprookje. Niet gek dat Kingham werd uitgeroepen tot England’s Favourite Village.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door F A E G E R +co (@faegerandco) op

6. Blockley

Breng je in de zomer een bezoek aan dit dorpje, breng dan je picknickspullen mee, strijk neer en geniet van al het mooie dat Blockley te bieden heeft.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fahad (@life_at_the_warehouse) op

7. Stow-on-the-Wold

Deze laatste is absoluut dé favoriet van de redactie. Hier vind je Lucy's TearoomCutter Brooks en andere leuke boetiekjes. Ook is dit de ideale plek als startpunt voor een wandeling door de omliggende natuur.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door The Shopkeepers (@the_shopkeepers) op