Elegance tipt: de leukste to do's in de Nederlandse natuur

Let's go!

Elegance tipt

Ben jij van plan om er binnenkort nog even op uit te gaan met het mooie weer? Elegance tipt!

Verbinding

Een wandeling is één van de beste momenten om in de beste momenten om in verbinding te komen met jezelf en elkaar. Natuurhuisje introduceerde daarom Praatpaadjes. Wanedlingen die via bewegingsbordjes aanzetten tot een diepgaand gesprek. Opgezet door Natuurhuisje, een internationaal boekingsplatform met 18.000 vakantiewoningen in natuurlijke omgevingen. Er zijn drie Praatpaadjes aangelegd in Hooge en Lage Vuursche, met de thema's Vrienden (10 kilometer), Relatie (5 kilometer) en Familie (6 kilometer).

– T/m 21 juni natuurhuisje.nl.

Praatpaadje Lage Vuursche

Pop-up

Inmiddels alweer een traditie sinds 2016; De Maaltuin. Met ruim 72.000 tevreden gasten. Het reizende restaurant op unieke locaties is deze zomer weer op 12 mooie plekken te ervaren. Eet in de kassen en de paleistuin van Paleis Soestdijk, 'ga intern' bij de Bijlmerbajes in Amsterdam, geniet in de pruimenboomgaard van het Muiderslot of dineer aan de voet van Slot Zuylen in Oud Zuilen. Alijd met een menu gebaseerd op de locatie.

– T/m 25 augustus demaaltuin.nl.

De Maaltuin

Tuinen loeren

In het derde weekend van juni is een reeks bijzondere grachtentuinen te bewonderen in Amsterdam. Zowel instellingen als particulieren openen voor één keer hun deuren voor het publiek. Perfect voor iedereen die nieuwsgierig is naar het groen dat schuilgaat achter een grachtenpand. Thema is 'nieuw en oud', met tuinen die oud lijken maar nieuw zijn. Mis ook zeker niet de tuin van Museum van Loon.

– 14 t/m 16 juni museumvanloon.nl.

Museum van Loon

Veelzijdig park

Kasteeltuinen Arcen in Noord-Limburg is een must. Het is één van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Rondom de historische buitenplaats met een 17de eeuws kasteel zijn vijftien unieke tuinen aangelegd. Geregeld organiseert Arcen bijzondere evenementen, zoals het concert Klassiek in de tuinen, het Rozenfestijn van 6 t/m 11 juni en het Kunstweekend op 20 en 21 juli.

– kasteeltuinen.nl

Kasteeltuinen Arcen

Tulpen

Nog een 'groene' museumtip is het Tulip Festival. Amsterdam Museum reserveert Studio Panorama voor de mini-expo In de ban van de tulp. We zien hier alles over de eeuwenlange relatie tussen de stad en de tulp, waarbij onder andere het zeldzame 17de eeuwse Tulpenboek te zien is. Met ruim honderd handtekeningen van verschillende tulpen en anjers.

– T/m 12 mei amsterdammuseum.nl.

Groen museum

Trompenburg

Een groen museum ditmaal, een onontdekt juweel (tot nu toe). Het groenste museum van Rotterdam ligt in de wijk Kralingen; Trompenburg Tuinen & Arboretum. De tuin is 8 hectare groot en staat vol met prachtige bloemen, bomen, struiken, planten, bollen en knollen. Op 4 en 5 mei is er een plantenmarkt, waarbij een kramenroute door de tuin heen loopt. Maak je keus uit talloze vaste planten, struikjes, bollen en tuingerelateerde producten. Op 8 en 9 juni is er een cactusweekend.

– trompenburg.nl

Lifestyle
  • Jorrit Niels
  • Adobe Stock