Rust, sfeer, natuur én gezelligheid: Dutchen Park de Zeegser Duinen in Drenthe heeft het allemaal

In de Drentse natuur staat relaxen op nummer één.

weekendje weg Drentse natuur

Na een week vol werk, afspraken en veel rennen en vliegen is het heerlijk om in het weekend even helemaal niets te doen en er lekker tussenuit te piepen. Lekker weg van de dagelijkse to do's. Elegance's Emma ontdekte Park de Zeegser Duinen van Dutchen. Een verborgen parel midden in de natuur en in het Nationaal Park de Drentsche Aa voor een ontspannen weekendje weg in eigen land.

Dutchen Park de Zeegser Duinen

Onderweg rijden we, als we bijna in de buurt zijn, over de Hunebed Highway richting het park. Het heeft echter niet heel lang geduurd of het eerste hunebed was al gespot, we zijn in Drenthe! Via een zandweg rijd je het mooie en goedverzorgde park op met vrijstaande lodges in verschillende kleuren. Wij verblijven in huisnummer 18. Een prachtige vrijstaande wellness villa met een ruime tuin inclusief jacuzzi, barbecue en een vuurplaats.

De auto is volgeladen met lekkere snacks en het is tijd voor een relax weekend in de natuur. Dat kan gelukkig al snel, want na het uitladen van de auto ontdekken we met een glas wijn in onze hand, het huis. Het huis is ruim opgezet met vier grote slaapkamers, twee badkamers – waarvan één badkamer zelfs beschikt over een Finse sauna en sunshower – en een fijne living. Alles ziet er piekfijn uit en de banken nodigen uit tot een dutje in een relax-outfit.

De omgeving ontdekken

De omgeving ontdekken vinden we altijd leuk om te doen, maar omdat dit weekend in het teken staat van ontspannen en on-mute: telefoon op stil en even helemaal niets hoeven, besluiten we om de volgende dag de natuur in te gaan voor een mooie wandeling. Daar hoef je gelukkig niet ver voor te reizen, want zodra je het park af loopt sta je al op de Drentsche Aa. We maken een prachtige wandeling langs bloeiende oevers, struinen over de zandweggetjes en ruiken de heidevelden. Als je hier 's ochtends vroeg of 's avonds laat loopt zul je de stilte ervaren en kun je er verschillende soorten dieren spotten. Tijdens onze wandeling horen we vooral het kwaken van de kikkers en het fladderen van de vogels. Samen met het geruis van de bomen klinkt dat als dé soundtrack van ontspanning. Hier is de natuur ongerept.

Berend Botje

Wil je meer van de omgeving zien dan alleen de natuur? Ondanks dat het park in de natuur ligt, is het ook slechts op een kwartiertje rijden van Assen en Groningen. Maar ook het pittoreske Zuidlaren is in de buurt, waarbij ik al bij het lezen van de naam meteen het oude Nederlandse liedje van Berend Botje in mijn hoofd krijg. In Zuidlaren staat overigens ook een standbeeld van hem, al is het tot op heden niet bekend wie Berend Botje nou echt was – tijd om dat de volgende keer dus uit te zoeken! In Zuidlaren vind je ook allerlei fijne restaurants zoals Bij Cosineros, een Spaans proeverijenrestaurant. Ook heb je restaurant De Vlindertuin, welke gevestigd zit in een sfeervolle boerderij, maar is er ook het bekende koffietentje Klasbak.

Geheel in stijl afsluiten

Wij besluiten om het weekend verder op het park door te brengen met een home made barbecue aan de lange tafel in de tuin. In de avond kijken we vanuit de bubbelende jacuzzi hoe de lucht langzaam overgaat van dag naar nacht. Het weekend sluiten we geheel in stijl af; we maken een vuur in de vuurschaal en roosteren marshmallows boven de vlammen. En de telefoons? Die hebben we zeker niet gemist en staan nog altijd op mute.

Ook een weekendje naar Dutchen Park de Zeegser Duinen? Op de website zie je welke lodges en villa's er beschikbaar zijn. Er zijn verschillende type lodges en villa's variërend van 2-8 personen.

Reizen
  • Dutchen Park de Zeegser Duinen