11 x de meeste luxe spa ter wereld

Voor dat broodnodige rustmoment.

spa

We nemen je mee op wereldreis langs elf bijzondere wellnessplekken. Van afgelegen stranden tot aan bruisende metropolen en avontuurlijke jungles. Voor sommige moet je uren vliegen, andere kun je dit weekend al bezoeken. Welke zet jij op je lijstje?

1. Eilandleven

Geniet van massages, yogalessen en manicures met uitzicht op de helderblauwe oceaan. Dat zorgt direct voor extra ontspanning. Grote kans dat je op de Malediven sowieso geen stress ervaart. Na een bezoekje aan de One & Only spa weet je het zeker.

oneandonlyresorts.com

2. Arabisch tintje

Een bestemming als Oman komt misschien niet direct in je op bij het uitzoeken van een ontspannen vakantie, maar think twice. De zanderige paden en wuivende palmbomen leiden je naar een sportschool omgeven door jungle, ijsgrotten en Arabische hammans.

sixsenses.com

3. Hartje Venetië

De Aman Spa is gevestigd in een historisch palazzo aan het Canal Grande in Venetië. Hun eigen – in Japan gemaakte – produc­ten geven aan iedere behandeling een extra touch. Dat belooft veel goeds. Tip: ga op zondag en geniet ook van de Italiaanse brunch.

aman.com

4. Enkeltje Bali

Van meditaties en healings tot geluidsbad­ rituelen en massages: op Bali vind je de Luxury Jimbaran Spa. Hier staat de verbinding tussen lichaam en geest centraal en worden eeuwenoude technieken gecombineerd met moderne behandelingen.

fourseasons.com

5. Naar de bergen

De schone berglucht en de rust van de Zwitserse Alpen laten het stressniveau aardig zakken. Voeg daar een paar dagen in het Chedi Andermatt hotel aan toe voor een vakantie waar je u tegen zegt. Wij beloven: je komt volledig opgeladen terug.

thechediandermatt.com

6. Sinds 1872

In het Duitse Brenners Park­Hotel & Spa in Baden­-Baden komen reizigers al honderden jaren helemaal tot rust. Maar ze gaan wel met hun tijd mee en gelden als een van de meest geavanceerde spa’s in Europa. Geef jezelf een behandeling cadeau of zwem uren rond in de vele baden.

oetkercollection.com

7. Relax, please

In zo’n drukke metropool als Barcelona zou je denken dat het moeilijk is om de rust te vinden. Niks is minder waar, want het Nobu Hotel zit midden in het centrum en slaagt er áltijd in om z’n gasten ontspannen naar huis te laten keren. Gastvrijheid en expertise ten top!

nobuhotels.com

8. Uit de ratrace

Japan staat bekend om gezondheid, welzijn en z’n lang levende inwoners. Geen wonder dat Japanse spa’s hoog scoren. In Kyoto ontsnap je aan de ratrace van het westen. Naast sauna’s, stoomcabines en zwemba­den hoort een kop traditionele matcha of groene thee er ook bij.

ritzcarlton.com

9. Health boost

In Valencia vind je de beste wellnesskliniek van de wereld: SHA. Het getalenteerde team werkt met een holistische aanpak aan jouw gezondheid en welzijn. Losse behan­delingen, maar ook complete programma’s hebben een positieve invloed op vitaliteit en balans.

shawellness.com

10. Hollandse bodem

Ja, ook in eigen land zijn er genoeg heerlijke spa’s te vinden. Thermen Bussloo springt er bij ons uit wanneer het gaat om service, ervaring en kwaliteit. Behalve genieten van sauna’s, baden en behandelingen kun je hier ook dineren op sterrenniveau.

thermenbussloo.nl

11. Spa & shop

Wie een weekendje spa graag combineert met shoppen: op nog geen vijf minuten van het Otium Hotel ligt Designer Outlet Roosendaal met merken als Nike en Essentiel Antwerp. Het Otium hotel is voorzien van het inhouse Vitae Wellnessresort. Denk: 1800 m2 wellnessfaciliteit met sauna's, dompelbaden, kruidenbaden, binnen­ en buitenbaden en wellnesstuin.

otium.nl en mcarthurglen.com

Een bezoek aan de spa biedt niet alleen mentale ontspanning, maar ook aanzienlijke voordelen voor je lichamelijke welzijn. Zo geeft een wellness-ervaring je gezondheid een flinke opkikker, aangezien het zorgt voor een verbeterde bloedcirculatie en een gezondere vaatconditie. Hoog tijd dus om jezelf een momentje van rust te gunnen!

Lifestyle
  • Lotte van Zijl
  • Aman Venice