Vinted onthult: dit zijn de inzichten in tweedehands luxe shoppers

Aha!

vinted inzichten luxe shoppers

Inmiddels kunnen gebruikers van de populaire app Vinted al een tijdje gebruik maken van hun Item Verificatie Systeem. Met dit systeem kunnen gebruikers tegen een vergoeding de echtheid van geselecteerde designer items laten controleren door experts. Daarom vonden ze het hoog tijd om een Luxe Trend Update te geven, waar waardevolle inzichten in het gedrag van Europese tweedehands luxe shoppers in worden onthuld.

Populairste merken in Europa: Louis Vuitton, Chanel en Gucci domineren

Louis Vuitton, Chanel en Gucci zijn de populairste luxemerken op Vinted, waarbij Louis Vuitton opvalt door zijn snelle verkoop. Andere geliefde merken zijn Hermés, Dior, Saint Laurent en Prada. Terwijl Cartier in populariteit is gestegen, is de interesse in Balenciaga licht gedaald ten opzichte van vorig jaar.

"Met miljoenen geregistreerde leden in meer dan twintig markten, kan Vinted snel trends in doorverkoop identificeren", legt Cécile Wickmann, Senior Director Luxury bij Vinted uit. "Deze gemeenschapskracht wordt ondersteund door de ervaring en kennis van ons team in de luxe- en high-end modemarkt, waardoor Vinted de ultieme bestemming is voor luxe kopers en verkopers."

Regionale voorkeuren: variaties in luxe mode

De Europese markten tonen duidelijke verschillen in koop- en verkoopgedrag. Italië is een klassieke verkopersmarkt, terwijl Frankrijk meer kopers dan verkopers heeft. Nederlandse gebruikers zoeken naar high-end loafers, terwijl Britten een voorkeur hebben voor zwarte luxe items. In de UK verschijnen Tag Heuer en Canada Goose in de top tien, terwijl Céline en Bottega Veneta populair zijn in Duitsland en Omega in Spanje.

"Het is ook opmerkelijk dat merken hun aanwezigheid in hun respectieve landen hebben verstevigd", aldus Wickmann. De bestverkopende luxe merken in Frankrijk zijn Chanel, Hermés en Dior. Mulberry staat in de top drie bestverkopende merken in de UK, terwijl de Burberry Bridle Tartan Check Bag in 2024 een van de meest geliefde items is. Fendi en Gucci behoren tot de bestverkopende luxemerken in Italië, terwijl Loewe de voorkeur geniet bij Spaanse mode-enthousiastelingen. In Duitsland heeft MCM een plaats veroverd in de top verkoopranglijst.

Mees gewilde items: Louis Vuitton en Moncler

De Louis Vuitton Neverfull MM Bag en de Moncler Maya Jas zijn in 2024 de meest gewilde items bij Vinted-leden. In Frankrijk zijn de Dior B22 sneakers zeer populair, terwijl de Canada Goose Wyndham Parka en Gucci's Dionysus Mini Bag geliefd zijn in de UK. Spaanse gebruikers geven voorkeur aan Zimmermann jurken en Poolse gebruikers de Celine Triomphe Bag en Lady Dior Bag. Nederlandse gebruikers tonen een sterke voorkeur voor de Mauson Margiela Tabi enkellaarsjes, oorspronkelijk gelanceerd in 1988, en de Chanel Cambon Bag uit 2009. In Duitsland hebben de MCM shopper en de Louis Vuitton Pochette uit de jaren 90 veel aandacht gekregen.

Archief Trend: de jaren 80 en 90 herbeleven

"Er is momenteel vraag naar vintage stukken uit de jaren 80 en 90 op de tweedehandsmarkt. Als onderdeel van de 'Archief Trend' oriënteren designermerken zich voortdurend op oudere collecties en modellen uit hun archieven", legt Björn Holzhauer uit, Senior Brand Expert bij Vinted. "Hoewel de afgelopen seizoenen in het teken stonden van de late 90's en de Y2K-looks, zoals de heropleving van de Dior Saddle Bag, de Fendi Baguette of de Prada Nylon Bag, gaan we nu nog verder terug in de tijd. Elementen uit de jaren 80 of zelfs de stijl van de jaren 50, met vrouwelijke pin-up jurken of polka dots. Dit zou ook de vraag naar vintage items uit deze periode en in deze stijl kunnen stimuleren. Vintage tweed blazers, zoals die van Etro of Ralph Lauren, zouden ook in doorverkoop kunnen toenemen."

Investeren in luxe: Hermés, Rolex en Chanel

Designer items zoals de Hermés Kelly Bag, Rolex Datejust en Chanel Classic Flap Bag zijn zeer gewild en worden vaak voor hoge prijzen doorverkocht. Vinted's Item Verification Service zorgt ervoor dat kopers echte producten ontvangen, wat het vertrouwen in de tweedehands luxe markt vergroot.

Item Verificatie Service

Vinted introduceerde vorig jaar de Item Verification Service (IVS), waarmee gebruikers tegen een vergoeding de echtheid van geselecteerde designer items door experts kunnen laten verifiëren. Het ervaren Vinted-team in Verificatie Hubs in Hamburg en Londen controleert items zorgvuldig op echtheid, waardoor kopers echte producten krijgen en het vertrouwen binnen de gemeenschap wordt vergroot. Met een groeiende lijst van merken die in aanmerking komen voor verificatie, waaronder Bottega Veneta, Céline en Jacquemus, evenals Adidas en New Balance, blijft Vinted zich inzetten voor authenticiteit en klanttevredenheid. Het platform blijft zijn verificatiediensten verbeteren om een naadloze en veilige winkelervaring te garanderen voor luxe liefhebbers wereldwijd.

Mode
  • Vinted