Dit zijn de beste tips voor het verkopen en versturen van je kleding

Het is misschien wel populairder dan ooit om kleding en spullen die je niet meer draagt of gebruikt online te verkopen. Steeds meer mensen zijn zich namelijk bewust van de impact van fast fashion op het milieu en kiezen liever voor een duurzaam alternatief. Dat komt goed uit, want zo kun jij nog een fijn bedrag verdienen aan je gedragen kleding. 

kleding

Bij het verkopen en versturen van je kleding komt natuurlijk wel het een en ander kijken. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je je kleding goed en snel verkoopt? En hoe kun je het beste grote pakketten versturen, bijvoorbeeld met jassen of schoenen?

Kleding selecteren: controleer de kleding goed voor verkoop 

Het verkopen van kleding begint natuurlijk allemaal met het selecteren van de kleding die je niet meer gebruikt en die je wilt verkopen. Kijk goed naar de staat van de kleding en controleer alle stukken grondig, niemand wil immers kleding kopen die kapot of vies is. Is er toch een kleine beschadiging aanwezig, terwijl het kledingstuk verder nog in goede staat is? Probeer de beschadiging dan te repareren of vermeld het bij je advertentie en verlaag de prijs.

Wat ook zeker essentieel is, is om de kleding te wassen voordat je het online zet. Schone kleding is veel fijner om te ontvangen en kan zorgen voor positieve reviews, waardoor je misschien weer meer klanten krijgt. Verder is het prettig om te letten op de maat en het materiaal van de kleding, zodat je deze informatie duidelijk in de advertentie kunt zetten. Mensen vinden het vaak ook fijn om de afmetingen te weten, zodat ze precies weten wat ze kopen.

Zorg voor goede foto’s en duidelijke omschrijvingen bij artikel 

Heb je eenmaal een batch uitgezocht die je online wil gaan zetten? Dan is het tijd om goede, professionele foto’s te maken. Dit doe je tegenwoordig gewoon met je smartphone, want op vrijwel iedere moderne telefoon zit een goede camera. Goede foto’s kunnen de basis zijn voor een succesvolle verkoop. Let daarom zeker op de volgende onderdelen voor extra succes:

  • Hang de kleding op een hanger of op een paspop, omdat kleding er in dat geval het mooist uitziet op de foto. Kopers kunnen dan zien hoe het model van het kledingstuk valt.
  • Fotografeer de kleding het liefst in natuurlijk daglicht. Op die manier komen de kleuren het beste over. Probeer het gebruik van flits te vermijden, omdat de flits ervoor kan zorgen dat kleuren anders op beeld komen te staan.
  • Zorg er daarnaast voor dat je het kledingstuk vanuit verschillende hoeken hebt gefotografeerd, zodat de potentiële koper een duidelijk beeld krijgt van het kledingstuk. Zitten er mooie details of bepaalde knopen op? Fotografeer die ook. Inzoomen op de details is altijd een goed idee.
  • Schrijf een aantrekkelijke tekst bij de advertentie waarin je eerlijk en enthousiast bent. Vermeld het merk, de maat, het materiaal, de kleuren en de staat van het artikel.
  • Bepaal de prijs van het kledingstuk en vermeld de prijs bij je advertentie. Weet je niet wat je moet vragen? Kijk dan naar soortgelijke items van hetzelfde merk op het platform waar je de kleding wilt verkopen.

Verzend- en verpakkingstips voor het inpakken van de kleding 

Het grote voordeel van het toepassen van bovenstaande tips is dat de kans groot is dat je je kleding verkoopt. Heb je een of meerdere items verkocht? Dan is het tijd om de kleding in te pakken en op te sturen. Het is hierbij belangrijk om dit snel, schoon en veilig te doen. Gebruik daarom de onderstaande verpakkingstips voor het inpakken en versturen van je kleding.

Kies voor een stevige verpakking zoals een doos of verzendzak 

Het is een must om de kleding goed en stevig te verpakken, zodat het geheel goed overkomt bij de ontvanger. Kies daarom voor een stevige verpakking, zoals een doos of een verzendzak. Vouw de kleding netjes op en leg de kleding in een extra zak of folie, zodat het beschermd is tegen vocht of andere beschadigingen.

Duurzaam verpakkingsmateriaal: ga voor hergebruik 

Nu je toch al goed bezig bent voor het milieu is het goed om te weten dat je ook met het verpakken van je kleding een steentje bij kunt dragen aan een betere wereld. Dit doe je namelijk door de kleding te verpakken in herbruikbaar verpakkingsmateriaal. Denk aan oude dozen, maar ook aan kranten om de kleding in te wikkelen, plastic zakken om de kleding in te verpakken en andere vormen van herbruikbaar verpakkingsmateriaal.

Grote pakketten inpakken en versturen doe je zo 

Moet je een winterjas, een grote trui of drie paar schoenen versturen? Grote pakketten versturen is niet moeilijk, maar kan wel een uitdaging zijn. Kies in dit geval voor een grote en stevige doos met een dubbele of driedubbele golfkartonlaag. Deze dozen zijn bedoeld voor grotere producten en bieden extra bescherming. Maak ook gebruik van beschermingsmateriaal zoals bubbeltjesplastic of kranten. Verzend je een pakket met DHL, dan is het goed om te weten dat deze maximaal 20 kilo mag wegen.

Mode
  • Adobe Stock