Online kleding verkopen? Dit zijn de 3 tips van experts!

Vroeger kleefde er aan tweedehands kleding een vooroordeel dat het een beetje viezig was, maar dat is vandaag de dag wel even anders. Vintage is hipper dan ooit. Hiervoor hoef je zelfs niet meer naar een tweedehands winkel, maar ook online kun je te kust en te keur. Dit is dan ook een leuk tijdverdrijf en sterk aan te raden wanneer je van het scoren van echte pareltjes houdt.

kleding

Om een mooi budget bij elkaar te sprokkelen is het aan te raden om ook online te verkopen. Nu is het aanbod natuurlijk groot, dus heb je wel een aantal tips en tricks nodig om hier goed resultaat mee te bereiken. Hoe professionals dit aanpakken? Dat lees je in dit artikel.

1. De foto’s en spullen 

Wanneer je besluit om online kleding te verkopen, dan is het aan te raden om dit te doen met een toestel wat de beste foto’s en video’s maakt. Hier zit namelijk nogal een verschil tussen vandaag de dag. Wanneer je op dit moment echt voor het beste van het beste wilt gaan, dan is het aan te raden jezelf alvast op de wachtlijst voor de iPhone 16 Pro te plaatsen. Dit nieuwste pareltje uit de Apple collectie is weer een exemplaar om je vingers bij af te likken. Zowel qua design als qua software is het daadwerkelijk weer een sprong naar voren. Hij is zoals we van Apple gewend zijn zeer gestroomlijnd, en zeer stijlvol. Bij de nieuwe iPhone 16 wordt er volop gebruikgemaakt van AI, wat ook terug te zien is in de foto kwaliteiten. Deze zijn echt onnavolgbaar vergeleken met zijn concurrenten. Dus wanneer jij qua foto’s online niet wilt onderdoen voor de professional, dan is het aan te raden om eens te onderzoeken of deze telefoon iets voor jou is en of je de iPhone 16 kan kopen.

2. De fora, platformen en marktplaatsen 

Er zijn online veel verschillende fora waar je kunt verkopen, van het reguliere marktplaats tot echt plekken waar ze gespecialiseerd zijn in designer items. Kies de plek die aansluit bij jouw producten en je zult merken dat je al veel gerichter bij je publiek uitkomt. Let er wel op dat de verschillende fora er vaak wel met een deel van de opbrengst vandoor gaan, hier zit per site flink verschil tussen dus kijk wat aansluit bij jouw budget en voorkeuren.

3. De tekst en foto 

Zoals we al aangaven is een goede fotokwaliteit cruciaal, maar wat ook belangrijk is zijn de teksten waarmee je het product omschrijft. Dit zijn namelijk de hits waar je op gevonden wordt. Zet het merk en de maat er sowieso in, maar een verdere omschrijving kan je resultaat ook ontzettend verhogen. Foto’s maken is belangrijk voor de uiteindelijke keuze om iets wel of niet te kopen. Ga idealiter voor foto’s waarop het artikel gedragen wordt, dit is veel aansprekender.

Ten slotte is het aan te raden om ook snel en vriendelijk te reageren. Dit komt je ranking ten goede, en het is iets wat vertrouwen wekt bij kopers en zich zo ook in betere verkoopcijfers gaat laten uitbetalen. Kortom, overweeg eens online je kleding te verkopen en je zult zien dat het een lucratieve bezigheid gaat zijn.