Online vintage kleding verkopen? 3 tips! 

Zo verkoop je je kleding sneller.

Online vintage kleding verkopen? 3 tips! 

Laten we eerlijk zijn, in iedere kast hangen héél veel kledingstukken die niet of nauwelijks gedragen worden. Vroeger waren er dan twee opties; of je ging met Koningsdag (toen nog Koninginnedag) op de vrijmarkt staan, of je gooide het weg. Natuurlijk kon je het ook aan een vriend of kennis geven, maar de kans dat hij of zij exact dezelfde maat had was natuurlijk niet groot. Maar met de komst van het wereldwijde web is daar een hele fijne optie bijgekomen, namelijk die van het online verkopen van kleding. Hiermee heb je direct een enorm bereik en kun je er een leuk bedrag voor vragen. Geld wat jij uiteindelijk weer kunt gebruiken om er zelf nieuwe pareltjes van te kopen. Welke dingen je hierbij gaan helpen? Lees snel verder. 

1. Snel reageren

Allereerst is het goed om je ervan bewust te zijn dat efficiënt je kleding verkopen wel wat tijd gaat vragen. Niet alleen het online plaatsen, maar vooral het reageren en onderhandelen kost vaak de nodige uurtjes. Ook zullen potentiële kopers wellicht vragen stellen, iets waarvan het aan te raden is om er snel op te reageren. Wanneer mensen namelijk snel een reactie krijgen, willen ze het item vaak alsnog kopen. Wanneer dit vertraagt, neemt de kans af dat jij beet hebt. Zorg dus voor een goed online abonnement, dit hoeft niet duur te zijn want met een voordelig sim only van Odido ben jij altijd al goed bereikbaar.  

2. Goede foto's

Je kunt nog zo’n specifieke beschrijving erbij zetten, wanneer de foto’s niet mooi zijn zullen weinig mensen tot een aankoop overgaan. Zorg er dus voor dat de foto’s van hoge kwaliteit zijn en de kleding op een juiste manier is gepresenteerd. Zo is gebleken dat kleding die gedragen wordt getoond, veel sneller verkoopt dan wanneer het maar ergens is neergegooid. Ook het ophangen op een hangertje werkt vaak beter, net als dat gestreken kleding veel eerder aanslaat. Dus zorg voor goede foto’s, die zeggen vaak meer dan duizend woorden. 

3. Ken het medium

Daarnaast is het goed om zorgvuldig te kijken naar de plek waar je gaat verkopen. Marktplaats heeft een groot bereik, maar is redelijk algemeen. Vinted is al specifieker qua (tweedehands) kleding, maar er zijn ook nog andere sites waar ze inzoomen op een speciale niche zoals sneakers. Elk medium brengt zijn eigen trucs en tips met zich mee. Bij de één is het belangrijk om in de beschrijving goed mee te nemen wat het merk is, bij de ander is de maat meenemen weer efficiënt. Ken het platform, en gebruik de juiste trucs. 

Kortom, zie die ongedragen kleding niet als een miskoop maar als een kans om een leuk extra zakcentje te verdienen. Investeer wat tijd en moeite om ze mooi op beeld te krijgen en plaats ze online. Je kan een ander er ongetwijfeld heel blij mee maken en jij verdient weer wat geld om zelf nieuwe pareltjes van te scoren. Vergeet zelf ook niet de online markt te verkennen, hier zijn veel mooie items te krijgen. Succes!