Reizen in 2024: dit zijn de 3 grootste trends

Van de Olympische Spelen tot destination dupes.

reizen trends

De zomer is nu toch echt in zicht en dat betekent dat we weer leuke tripjes kunnen gaan plannen. Misschien is jouw vakantie allang geboekt, maar als je een last minute-boeker bent wil je wellicht nog wat inspiratie opdoen. In dat geval heb je ongetwijfeld wat aan de drie reistrends die dit jaar gaan domineren.

Sportsteden

Deze zomer staat voor veel mensen in het teken van sport. Niet zo gek, want de Olympische Spelen, Paralympische Spelen én het EK voetbal staat op de planning. Uit onderzoek van Airbnb blijkt dan ook dat veel Nederlanders hun vakantie hebben geboekt naar een van de speelsteden van deze competities. Zo gaan veel mensen naar Parijs om daar een glimp op te vangen van de Olympische Spelen, en hebben anderen een ticket geboekt naar Leipzig, de stad waar Nederland – Frankrijk gespeeld gaat worden. Ook op Hamburg en Berlijn wordt volgens Airbnb veel gezocht.

De Balkan

Ook de Balkan is flink gestegen in populariteit. Kroatië was al een aantal jaren favoriet bij veel vakantiegangers, maar inmiddels gaan ook steeds meer Nederlanders naar omliggende landen als Albanië en Montenegro. Ook Armenië en Georgië worden steeds populairder als vakantiebestemming. En als je wat foto's opzoekt van die landen begrijp je meteen waarom; de natuur van de Balkan doet absoluut niet onder voor de landen rondom de Middellandse Zee! Bovendien zijn deze landen een stuk meer budgetproof, en ook dat gegeven trekt natuurlijk veel reizigers aan.

Destination dupes

TikTok heeft ook een nieuwe reistrend ingeluid: destination dupes. Dat zijn budgetproof bestemmingen die als vervanging dienen voor dure locaties. Zo is er een voordelig Italiaans dorpje ontdekt dat dezelfde sfeer schijnt te hebben als de Amalfikust, en een betaalbare bestemming in Turkije die veel weg heeft van Saint Tropez. Een aangename ontwikkeling dus, die destination dupes!

Reizen
  • NSMBL
  • Adobe Stock