Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven.

Fashion Friday

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: dit is het meest opvallende modenieuws van deze week.

GUESS komt met een nieuwe eco-bont collectie

GUESS blijft zich inzetten voor een duurzame stijl en gebruikt met trots ecologische en ethische materialen. GUESS is een samenwerking aangegaan met ECOPEL voor de productie van veel van haar imitatiebontproducten, waaronder alle bovenkleding. Dit innovatieve bedrijf produceert natuurlijk aanvoelend en hoog perceptie eco bont. In de collectie vind je klassieke bontjassen, maar ook all-over inspired cheeta jassen. Omkeerbare bontjassen, maar ook spijkerjasjes met bontvoering. Basic kleuren bont, maar ook knalkleuren. Genoeg keuze dus! Je shopt de collectie hier.

by-bar lanceert linnen collectie

Onderdeel van de SS’21 collectie zijn de heerlijke luchtige linnen items. Gemaakt van 100% linnen, zorgen deze items niet alleen voor een prachtige maar ook een comfortabele fit. Linnen ademt wel en zweet niet; ideaal dus voor die warme zomerdagen! De items kunnen eindeloos gestyled worden. De dromerige linnen jurk heeft een feminine look. Een paar muiltjes eronder en je bent klaar voor een avondje uit, maar met slippers draag je hem ook naar het strand. De verschillende tops kunnen ook overal bij. Op een jeans, op een rokje of over je bikini. Je shopt de collectie hier.

Trailer House of Gucci gelanceerd

De film House of Gucci is gebaseerd op het boek The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed van Sara Gay Forden. Lady Gaga vertolkt de rol van Patrizia Reggiani, de ex-vrouw van de in 1995 vermoorde Maurizio Gucci en heeft hiermee haar tweede filmrol te pakken. Naast Lady Gaga schitteren o.a. Jeremy Irons, Adam Driver, Jared Leto, Al Pacino, Jack Huston en Reeve Carney. De film verschijnt 25 november, maar de trailer is nu al te zien. Bekijk hem hieronder.

MUD Jeans door B Corp benoemd tot Best for the World

MUD Jeans heeft, tijdens de lancering van het jaarlijkse Impact Rapport, de prestigieuze nominatie op haar naam mogen schrijven voor de Best for the World 2021. De nominatie werd uitgereikt door B Lab waarmee MUD Jeans behoort tot de 5% best scorende B Corps op het gebied van milieu impact. Samen met zijn leveranciers ontwikkelt MUD Jeans innovatieve technieken. De spinnerij draait bijvoorbeeld volledig op hernieuwbare energie, de stoffenfabrikant heeft een schuimverftechniek ontwikkeld die 100% minder water, 89% minder chemicaliën en 65% minder energie verbruikt. De jeans fabriek recyclet 95% van het water dat bij de productie wordt verbruikt. De 5% die typisch verdampt, wordt hersteld met regenwater. Meer informatie vind je op www.mudjeans.eu.

UNIQLO lanceert FW21 collectie met internationaal mode-icoon Ines de la Fressange

De UNIQLO / INES DE LA FRESSANGE Herfst/Winter-collectie 2021 straalt het LifeWear-concept van UNIQLO uit, die de missie van Ines weerspiegelt om 'moeiteloze Franse stijl' naar de wereld te brengen. De inspiratie voor de herfst/wintercollectie 2021 was het Zwitserse dorp Rossinière, geliefd bij kunstenaars vanwege het prachtige berglandschap. De basis zijn dan ook beige en mosgroene aardetinten. De collectie bestaat onder andere uit gebreide poncho's van kasjmiermix en 3D Knit-jurken met een eenvoudig, maar mooi gevormd en aantrekkelijk silhouet. Ook vind je ruitdessins of mooie kleine bloemaccenten. Kleine items zoals baretten en herbruikbare boodschappentassen in een grote variatie aan patronen maken ook deel uit van de collectie. De collectie is vanaf donderdag 26 augustus verkrijgbaar in UNIQLO-winkels en online via uniqlo.com.

Verleng de levensduur van je denim en onze planeet met G-Star RAW Certified Tailors

G-Star RAW heeft een speciale reparatieservice in Nederland gelanceerd waar iedereen vanaf nu zijn of haar G-Star RAW jeans gratis mag laten repareren. Met dit initiatief wil G-Star de consument stimuleren hun jeans te laten repareren in plaats van weg te gooien en zo de fashion footprint te reduceren. Zes lokale tailors zijn intensief getraind en opgeleid tot denimexpert om jeans professioneel te kunnen herstellen. Ze zitten in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en ’s-Hertogenbosch. Meer info en de locaties vind je hier.

Vernieuwd juwelenplatform ByJacky draagt bij aan verduurzaming sieradenwereld

ByJacky is een nieuw Nederlands juwelenplatform met de meest bijzondere sieradenmerken van over de hele wereld. Opgericht door Jacky Swinkels (32) die al meer dan 15 jaar werkzaam is in de juwelenindustrie. Vanaf de lancering denkt zij actief mee over een groenere toekomst van de tot nu toe vaak conservatieve sieradenbranche. Daarom is Jacky altijd op zoek naar merken die met zoveel mogelijk gerecycled goud en edelstenen werken en op een duurzame en ethisch verantwoorde manier gedolven worden. Een mooi voorbeeld daarvan is Rivoir and Guya, een van oorsprong Duits familiebedrijf dat o.a. enkel met lokaal riviergoud werkt. Ook is byJacky een samenwerking aangegaan met de Earthbeat Foundation, een organisatie die zich inzet voor legaal en duurzaam gebruik van goud. Neem hier een kijkje op de website.

Modström lanceert 'Power of Joy' campagne in samenwerking met zes creatieven uit Amsterdam

Voor het 'Power of Joy' project van Modström zijn zes lokale creatieven vastgelegd in een portretserie. De vrouwen vertellen over hun leven in Amsterdam en over wat hun geluk brengt in hun dagelijkse leven. Geïnspireerd door het bruisende gevoel en de verborgen plekjes van Amsterdam, viert Modström individualiteit en diversiteit door zes sterke en stijlvolle vrouwen te portretteren gekleed in hun favoriete Modström outfit, op de plek die hen de meeste vreugde brengt. Je shopt de collectie hier.