Heimwee naar reizen? Niet met deze wereldse woontrends voor 2021

Hoe kan je heimwee beter worden opgelost dan door te kiezen voor wereldse woontrends? Elegance selecteert de meest belangrijke woontrends met een aards tintje voor het volgende jaar. Denk aan herinneringen vastleggen als foto’s op canvas tot aan duurzame materialen in je huis.

Heimwee naar reizen? Niet met deze wereldse woontrends voor 2021

Nu buitenlandse reizen tot en met in ieder geval half januari 2021 worden afgeraden, is het misschien tijd om je eigen omgeving iets aantrekkelijker te maken. We kunnen wel stellen dat 2020 een vreemd jaar is. Misschien ging je voor de coronacrisis om de zoveel tijd lekker op vakantie. Dat kunnen we de komende tijd in ieder geval wel even vergeten. Wat kan helpen om door de winterse coronablues heen te komen, is om je eigen woning aan te pakken.

Exotisch fotobehang en vakantiefoto’s op canvas

Eerder schreven we al over hoe parfum je dat fijne vakantiegevoel kan geven. Nu is het tijd voor meubels en accessoires die je huis omtoveren tot een heuse vakantiewoning. Hoe kan dat beter dan door te kiezen voor prachtige prints aan de muur? We zien het steeds vaker dat mensen kiezen voor fotobehang. Hierbij behangen ze één stuk muur in een kamer bijvoorbeeld met de print van een bos, de zonsopgang op een berg of een ander natuurverschijnsel. Geef je woning die cabin vibe en ga voor fotobehang met houtblokken erop afgebeeld.

Vind je een complete wand toch iets te heftig? In dat geval is een vakantiefoto op canvas sowieso iets voor jou. Extra tip: ga voor een foto op canvas van jezelf of samen met je lover om een ruimte nog net wat meer persoonlijkheid te geven. Je hoeft in deze trend niet altijd voor een foto met natuur erop te gaan. Hoe leuk is het om een van jullie favoriete reizen met jullie zelf in beeld te vereeuwigen op canvas aan de muur? Denk bijvoorbeeld aan die heerlijke vakantie naar Italië of naar die onvergetelijke reis naar Bali. Ook dat past natuurlijk helemaal binnen de wereldse trend. Kun je gelijk even wegdromen.

Kies voor duurzame materialen

Als er iets is wat we dit jaar ook al zagen én wat heel goed past bij de wereldse woontrend is het duurzaamheid. Steeds meer mensen in Nederland kiezen voor een duurzame lifestyle. Ze denken bijvoorbeeld niet alleen aan wel of geen vlees eten of het kiezen voor fair fashion, maar ook aan het toepassen van duurzaamheid in hun woning. Net als in 2020 staan in 2021 rotan en bamboe centraal. Deze natuurlijke materialen passen bijzonder goed in veel diverse interieurs. Het maakt je woonkamer of slaapkamer helemaal af binnen de aardse woontrends en het ziet er ook nog eens heel knus uit.

Het grote voordeel van meubels en accessoires van dergelijke duurzame materialen is dat ze jaren meegaan. Je maakt dus een goede en verantwoorde investering. En wat er precies zo werelds is aan rotan en bamboe? Heel simpel: iedereen die wel eens in Indonesië of op de Thaise eilanden is geweest, weet precies wat er hiermee bedoeld wordt. In die landen vind je talloze hutten, slaapplekken en prachtige terrassen en restaurants die gemaakt zijn van deze materialen. Die hele eilandvibe bevalt ons wel; helemaal wanneer we zoveel thuis moeten zitten.

Ontdek de Japandi woonstijl

Tot slot nog een hele bijzondere en opvallende woontrend: Japandi. Dit is een mooie mix van Japanse wooninspiratie en Scandinavische wooninspiratie. Beide stijlen zijn heel sereen: er wordt veel gebruik gemaakt van lichte kleuren zoals wit, lichtblauw en zwart. Je kunt bijna zeggen dat deze wereldse woonstijl een moderne sfeer heeft, hoewel je hiermee een ruimte ook juist heel warm en gezellig kunt inrichten. Wat opvallend is, is dat Japan en Scandinavië best overeenkomen wat betreft wonen. In beide landen is rust een belangrijke maatstaf voor het interieur. Dat betekent genoeg ruimte, weinig spullen en accessoires en de keuze voor kwalitatieve meubels. Ook hierbij staat duurzaamheid dus wederom centraal.

In de Japandi woonstijl mix je moderne apparatuur, zoals smart home, met strak design. Natuurlijk hoort het gebruik van Scandinavisch hout ook zeker in deze woontrend. Ga in dat geval wel het liefst voor licht hout, zodat je de trendkleuren binnen deze woonstijl goed kunt combineren met het materiaal. Het leuke is dat je bovenstaande woontrends ook kunt combineren met Japandi. Duurzaamheid past natuurlijk sowieso goed binnen alle moderne woningen. Tegels op de vloer en aan de wanden zijn bij Japandi een must, evenals prachtige landschappen of stillevens op canvas aan de muur. Binnen deze woontrend kun je veel mixen en matchen, zolang de basis sereen en clean blijft.