5 parfums waardoor je je op vakantie waant

Ontsnappen

Je bent niet de enige die vrijwel alles aangrijpt om even te ontsnappen van het dagelijks leven nu je weet dat je die exotische reis deze zomer misschien op je buik moet schrijven.

Misschien dragen liedjes en boeken bij aan dat escapisme, maar veel gemakkelijker is het via je parfumkeuze. Deze vijf geuren voeren je namelijk mee naar alles waar je nu naar verlangt: zon, zee, strand en ontspanning. Breng aan op je favoriete plekken en genieten maar.

5x zomers parfum

1. Vers van de pers is Lil Fleur van Byredo. Dit parfum vermengt roos met cassis en mandarijn op basis van warme geuren als vanille en amber. Die combinatie maakt dit parfum lekker fruitig zoals je wilt tijdens de warmere maanden, maar heeft meer diepte dan je gewend bent van andere zomerse parfums.

2. Golden Citrine is onlangs toegevoegd aan de Bvlgari's Omnia-collectie en brengt precies wat je van de naam verwacht: een frisse, zonovergoten geur met topnoten van Siciliaanse mandarijn en witte perzik. In het hart ruik je ylang-ylang, wat voor extra vreugde en plezier zorgt.

3. Deze iconische unisex-geur (Colonia van Acqua Di Parma) straalt zomerse glamour uit, maar is net iets anders dan anders. De geur is fris en pittig, alleen zorgt de onderliggende mannelijkheid dat het parfum niet te bloemig of zoet is. Tip: koop dit parfum voor Vaderdag en lift mee op de aanschaf.

4. Je hoeft alleen maar naar het flesje van dit parfum dat LOEWE in samenwerking met Paula's Ibiza ontwikkelde om te weten dat het gemaakt is voor de zomer. Bloemige noten van zandlelie en frangipani zijn gecombineerd met kokoswater, vanille en patchouli en dat levert een frisse, verwarmende geur op.

5. Tot slot: Beach Walk van Maison Margiela Replica. Bergamot, citroen, kokosmelk en ylang-ylang in combinatie met musk en cederhout zorgen ervoor dat dit parfum precies ruikt als je huid na een strandwandeling op een zonnige dag: ziltig en stralend.

Laatste nieuws