Elegance tipt: de leukste to do's

Van een hippe lunchtent tot romantisch dineren en van een nieuw shopadresje tot een must see bioscoopfilm: deze to do's mogen niet in jouw agenda ontbreken de komende tijd! 

Elegance tipt

Italiaans restaurant Demetra opent haar deuren in Amsterdam

Vandaag, op 22 augustus, opent Italiaans restaurant Demetra haar deuren aan de Reguliersdwarsstraat in onze hoofdstad. De eetgelegenheid werd opgericht door Italianen Serena Romano, Aldo De Dominicis Rotondi en Andrea Impiccini, en is met een kaart vol verse, huisgemaakte Italiaanse gerechten, een zeer welkome afwisseling in het huidige culinaire aanbod van de buurt.

Wat je van het menu kunt verwachten? Overheerlijke, huisgemaakte én verse gerechten met moderne smaken. Denk aan burrata met geroosterde groenten en pittige honing of geschroeide octopus met cannellini puree, stracciatella, gekarameliseerde uien en citroen. Zoals het een écht Italiaans restaurant betaamt, ontbreekt natuurlijk ook de pizza niet op de kaart. Deze worden gebakken in een elektrische Moretti steenoven. Daarnaast vind je bij Demetra een breed scala aan cocktails met een Italiaanse twist en Italiaanse wijnen. Kortom: hier wíl je binnenkort gewoon een vorkje meeprikken!

Demetra is van donderdag t/m maandag geopend voor diner. Later zullen ze ook hun deuren openen voor lunch. Op de website vind je meer informatie en kun je alvast een tafel reserveren.

Elf dagen vol kunst en cultuur bij Noorderzon Festival Groningen

Het Noorderzon Performing Arts Festival in Groningen is dé plek voor kunst- en cultuurliefhebbers. Van 22 augustus tot 1 september verandert het Noorderplantsoen in een levendig festivalterrein waar internationale en lokale artiesten elf dagen lang samenkomen voor theater, muziek, dans en beeldende kunst. Of je nu jong of oud bent, het diverse programma biedt voor iedereen iets wat wils, met zowel gratis als betaalde voorstellingen. Dans tot in de late uurtjes en geniet van verrassende shows en live muziek die je niet wilt missen.

Het volledige programma vind je hier.

The College Hotel heropent Bar & Bistro

Op 20 augustus heropende The College Hotel – dat gevestigd is in een prachtig negentiende-eeuws schoolgebouw – in Amsterdam haar volledig vernieuwde Bar & Bistro. Met een frisse, stijlvolle make-over door Piet Boon en een vernieuwde keuken onder leiding van chef Ingmar Ipema, biedt de bistro nu een verfijnde mix van Franse klassiekers met een Caribische twist. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kun je er vanaf nu weer terecht voor koffie, cocktails, high tea en heerlijke gerechten.

Chef Ingmar combineert Franse en Caribische smaken in een verrassend all-day menu in de nieuwe bistro van The College Hotel. Van tropische pannenkoeken bij het ontbijt tot lobster rolls en truffelpasta later op de dag, voor elk moment van de dag staat er iets lekkers op het menu. Daarnaast geniet je op locatie van een uitgebreide high tea of dineer je met live jazz-muziek op zondag.

Studio Piet Boon gaf het 19e-eeuwse gebouw een moderne, luxe uitstraling met speelse knipogen naar het verleden en subtiele details in het interieur. Zit je liever buiten? Het terras biedt een rustige, zonnige plek om heerlijk te ontspannen in het hart van Amsterdam.

The College Hotel Bar & Bistro is elke dag geopend van vroege koffie tot late cocktails aan Roelof Hartstraat 1 in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op de website.

PiXlife Nature Xperience

In de PiXlife Nature Xperience op de Brouwersdam (een van de Deltawerken) is het vanaf 4 september mogelijk om actief de natuur te beleven. In een uniek gebied in Nederland, waar de omgeving divers en gevarieerd is, ervaar je flora en fauna via excursies, expedities en safari’s. Met als eyecatcher de dertig meter hoge en vijftien meter brede uitkijktoren, waar je door patrijspoorten heel ver kunt kijken over de Noordzee en de Grevelingen.

Meer informatie? Neem een kijkje op de website.

Double Dutch Vrijmibo bij Strand Zuid

Elke vrijdag in augustus presenteert Strandzuid in samenwerking met Double Dutch vanaf 17:00 uur een fijne Vrijmibo. Verwacht zomerse sferen, de lekkerste spritzers en één en al gezelligheid onder begeleiding van goede DJ's.

Op het Spritzer-menu vind je de lekkerste mixdrankjes, zoals bijvoorbeeld de CUE-GO SPRITZ met gin, vlierbloesemlikeur en Double Dutch komkommer- en watermeloen. Liever iets anders? Natuurlijk staan er ook nog een heleboel andere heerlijke (alcoholische) versnaperingen op het menu. Dus wil jij nog even alles uit de zomer halen – voor zo lang het nog kan? Breng dan zeker een bezoekje aan de Double Dutch Vrijmibo bij Strandzuid.

Lifestyle
  • The College Hotel