Deze soorten oogschaduw zijn flatterend voor ouder wordende ogen

Oogschaduw is een perfect hulpmiddel om je ogen te accentueren en een frisse, jeugdige look te creëren. Met de juiste techniek, afgestemd op jouw oogvorm en huidskleur, accentueer je namelijk je beste eigenschappen. Het kan soms echter een flinke opgave zijn om de perfecte match te vinden op dit gebied. Gelukkig zit je met deze twee keuzes altijd goed. 

oogschaduw

Professionele visagisten

Het is nou eenmaal onvermijdelijk: met de leeftijd verandert ook de vorm van onze ogen. Dat is natuurlijk helemaal prima, maar het vergt wel wat aanpassingsvermogen wat betreft onze make-uproutine. She Finds ging in gesprek met professionele visagisten en vroeg hen om tijdloos advies over het aanbrengen van oogschaduw op de rijpere huid. Wat blijkt? Er zijn twee soorten oogschaduw die je natuurlijke schoonheid prachtig kunnen benadrukken en fijne lijntjes minder zichtbaar kunnen maken.

1. Oogschaduw met een satin finish

Als het gaat om het kiezen van de juiste oogschaduw, zijn satijnachtige oogschaduws een uitstekende optie. Ze bieden een subtiele glans die meer dimensie geeft dan matte oogschaduw, maar zijn niet zo aanwezig als glitters. Dit maakt ze ideaal voor vrouwen boven de 40 die een gehydrateerde en gladde look willen creëren.

Professioneel makeup artist Oscar Velasquez adviseert om bij het kiezen van oogschaduwtinten naar je natuurlijke oogkleur te kijken en kleuren uit de tegenovergestelde kant van de kleurencirkel te kiezen. Heb jij bijvoorbeeld blauwe ogen? Ga dan voor warme kleuren als bruin, koper, bordeaux, terracotta en oranje. Als je zin hebt in iets gewaagders, zijn lila, paars of koraal ook een goede optie. Rode tinten en glanzende oogschaduw kun je daarentegen beter vermijden.

2. Neutrale, matte oogschaduw

Het is nou eenmaal zo dat metallic en te glinsterende oogschaduw de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpeltjes kan accentueren, vertelt visagiste Kerrin Jackson. Ze raadt dan ook aan om deze producten te vermijden. Kies in plaats daarvan voor neutrale tinten en matte oogschaduw, om je ogen het beste tot hun recht te laten komen.

"Als je toch een shiny oogschaduw wilt gebruiken, kies dan voor een crèmevariant die je gemakkelijk kunt blenden", adviseert Jackson. Dit type oogschaduw is "veel zachter en flexibeler voor de huid" dan de poederige metallic-oogschaduw of glinsterende alternatieven, wat resulteert in een natuurlijkere uitstraling die je ogen flatteren.

Beauty
  • She Finds, Elegance archief
  • Adobe Stock