Leuk uitje: bezoek Landgoed Middachten tijdens Open Monumentendagen

In het weekend van 14 en 15 september 2024 opent kasteel Middachten zijn deuren voor de jaarlijkse Open Monumentendagen. Dit jaar krijgen bezoekers een bijzondere kans om niet alleen de prachtige tuinen te verkennen, maar ook de laatste dag van de tentoonstelling 'In Volle Vaart' te bewonderen in de oranjerie en het koetshuis.

Landgoed Middachten

Expositie Middachten

De landelijke slogan voor Open Monumentendagen is dit jaar 'Onderweg!', een perfect thema voor Middachten. De expositie 'In Volle Vaart' sluit hier naadloos op aan en toont de indrukwekkende collectie rijtuigen en stallen van het kasteel. Deze voertuigen, die intensief werden gebruikt voordat de auto zijn intrede deed, geven een mooi kijkje in hoe de bewoners van Middachten vroeger onderweg waren. De tentoonstelling brengt een stukje geschiedenis tot leven en symboliseert tegelijk de reis van verleden naar heden.

Zaterdag 14 september: tuinen en rondleidingen

Op zaterdag 14 september zijn de prachtige tuinen van Middachten geopend van 12.30 tot 16.30 uur. Voor deze speciale gelegenheid worden tuintickets tegen een gereduceerd tarief aangeboden. Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar betalen slechts €4,-, terwijl de jongste bezoekers tot en met 12 jaar gratis toegang hebben.

Een aanrader is de gratis tuinrondleiding die om 14.00 uur start bij de oranjerie. Met een geldig tuinticket kun je meedoen aan deze rondleiding en meer te weten komen over de rijke geschiedenis en bijzondere flora van Middachten. Bovendien kun je in de oranjerie genieten van een drankje en wat lekkers.

Zondag 15 september: exclusieve kasteelrondleidingen

Op zondag 15 september is het programma nog uitgebreider. De tuinen zijn geopend van 10.30 tot 16.30 uur, maar de echte trekpleister zijn de exclusieve kasteelrondleidingen. Tussen 11.00 en 15.00 uur vinden er elk uur rondleidingen plaats door het imposante kasteel, waar je meer leert over het rijke verleden van Middachten en zijn vroegere bewoners.

Het kasteelticket, inclusief toegang tot de tuinen, is beschikbaar voor €9,- voor volwassenen en €4,50 voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee. Net als op zaterdag wordt er om 14.00 uur een gratis tuinrondleiding gegeven voor bezoekers met een geldig tuinticket. Na de rondleiding kun je in de oranjerie terecht voor een verfrissend drankje en een hapje.

Tickets voor de rondleiding in het kasteel zijn vooraf te bestellen via www.middachten.nl.

Kunst & Cultuur
  • Arthur en Joyce van der Vlies