Recept: deze kastanje-, wortel-en gembermuffins moet je proeven

Ze durft rustig te stellen dat ayurveda haar leven heeft veranderd. Met haar meest recente boek East by West, een mix van persoonlijke verhalen en smakelijke recepten, deelt Jasmine Hemsley haar learnings.

Recept: deze kastanje-, wortel-en gembermuffins moet je proeven

Ze durft rustig te stellen dat ayurveda haar leven heeft veranderd. Met haar meest recente boek East by West, een mix van persoonlijke verhalen en smakelijke recepten, deelt Jasmine Hemsley haar learnings. Want ze gunt iedereen de rust die zij nu voelt. Zij deelt haar recept voor kastanje-, wortel- en gembermuffins.

"Waar mogelijk voeg ik wortel toe aan mijn baksels. En ik werk ook graag met kastanjemeel, gezoet met een beetje ahornsiroop. Maar het blijkt dat deze drie zoete ingrediënten in combinatie nogal wat van onze spijsvertering vergen. Mijn ayurvedische arts zette vraagtekens bij dit recept. Dus ik ging terug naar af! Ik wist dat ik geen mierzoete muf n wilde, maar iets dat zoet genoeg was om als ontbijt te dienen of als tussendoortje. Ik verwijderde de ahornsiroop en voegde wat specerijen toe om deze heerlijke, kleine, zemelige muf n te maken. Zorg dat ze op kamer- temperatuur zijn voor je ze eet."

Ingrediënten

* 115 gr kastanjemeel* 1 tl bakpoeder* 1 tl kaneel* wat zeezoutkorrels* 5 middelgrote eieren of 5 lijnzaadeieren * 2 cm verse gember, geraspt* 5 el boter, gesmolten* 2 middelgrote wortels, grofgehakt (ongeveer 125 gr) * handvol pompoenpitten om te garneren

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 ̊ C. Meng het meel, bakpoeder, kaneel en zout in een grote kom. In een aparte kom meng je de eieren, gember, boter en wortel. Giet de natte ingrediënten bij de droge en roer rustig door. Verdeel het beslag over zes muffinvormen, top af met pompoenpitten en bak ze in ongeveer

20 minuten of tot ze een diepgouden kleur hebben. Laat afkoelen voor je ze opdient.

Tekst: Sigrid Stamkot | Beeld: Nick Hopper