4x koninklijk tafelen in Amsterdam

De verjaardag van koning Willem-Alexander, oftewel Koningsdag, staat voor de deur. En om dit te vieren, serveren verschillende hotspots in Amsterdam de leukste én lekkerste (koninklijke) gerechten. Wij zetten er vier voor je op een rij.

4x koninklijk tafelen in Amsterdam

THE DUCHESS

THE DUCHESS staat bekend om de populaire Afternoon Tea en Chocolate Explosion (een bal van chocolade gevuld met allerlei lekkernijen die in stukjes uit elkaar valt). Deze favorieten worden bij speciale gelegenheden omgetoverd tot een limited edition. En zo ook voor Koningsdag: van 22 tot en met 27 april worden de twee in oranje stijl geserveerd.Daarnaast kun je in het weekend van Koningsdag (dus zowel zaterdag als zondag) adellijk lunchen in het restaurant. De lunch wordt geserveerd van 12:00 tot 15:30 uur en vanaf 12:30 vinden er ook live performances plaats. Luister en geniet tot 18:00 uur van klassieke nummers die live door een pianist worden gespeeld. Reserveren kan via info@the-duchess.com. 

MR PORTER

Koningsdag in hartje Amsterdam vieren, maar liever niet in alle drukte op straat? Neem plaats op het dakterras van MR PORTER. Geniet van een uitgebreide lunch, een heerlijk diner, een goede cocktail aan de bar of van de dansmuziek in de lounge.Bij MR PORTER kun je ook op zondag terecht. De bekende Sunday Roast wordt omgetoverd tot Hangover Brunch waar allerlei smakelijke gerechten van de barbecue voor je worden gemaakt. Reserveren kan via info@mrportersteakhouse.com. 

IZAKAYA

Voor ieder die meer met koningsnacht heeft, is IZAKAYA een geschikte spot. Beweeg je met je vriendinnen naar de Amsterdamse Pijp om daar de lekkerste Aziatische gerechten te delen terwijl een DJ goede muziek draait. Op Koningsdag zelf is het restaurant ook open en kun je vanaf het terras of vanachter het raam het feestende publiek aan je voorbij laten gaan. Reserveren kan via info@izakaya-amsterdam.com. 

MOMO

Wie het het liefst rustig aanpakt, maar wel houdt van lekker eten en drinken, is bij MOMO aan het juiste adres. Ook hier worden verfijnde Aziatische gerechten geserveerd en daar drink je een heerlijk exclusieve wijn of goede cocktail bij. Culinair en toch feestelijk, want de gerechten en drinks zijn een parel voor het oog. Reserveren kan via info@momo-amsterdam.com.