7x De mooiste plekken van Utrecht

Het is maandag en we dromen nu al weer over het weekend… Daarom geven we wat inspiratie voor een weekend weg. De ideale plek? Utrecht! De Domstad kent namelijk schattige boutique hotels, inspirerende musea en verrukkelijk eten. De redactie zet de hotspots voor je op een rij. 

1. Wilhelminapark

Restaurant Wilhelminapark is dé ideale plek voor een heerlijk diner. Het restaurant is gelegen in het mooiste park van Utrecht, het Wilhelminapark. De kaart staat vol met gevarieerde en multiculturele gerechten. In de zomer kun je gebruik maken van het terras, met prachtig uitzicht op het park.

Restaurant Wilhelminapark, Wilhelminapark 65


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Restaurant Bar Wilhelminapark (@restaurantwilhelminapark) op

2. Rob Peetoom

De pasgeopende salon van Rob Peetoom is meer dan alleen een kapsalon. Het lifestyle concept, met openhaard en bar, heeft 23 zitplaatsen. Dit zijn er veel meer dan in andere salons. Nog meer nieuws: in 2020 wil Peetom in Utrecht de eerste Yume spa in Nederland introduceren in samenwerking met Mama Medicine.

Rob Peetoom flagship store, Oudkerkhof 31


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ROB PEETOOM est. 1969 (@robpeetoom) op

3. Boutique Hotel Mother Goose

Het prachtig ingericht hotel was ooit een berucht krakerspand en nadat het een bakker, meubelmaker en verschillende families heeft gehuisvest, is het omgetoverd tot wat het nu is: een van onze favoriete spots om te slapen. De suites zijn ingericht met meubels van natuurlijke materialen én het Mother Goose heeft verschillende duurzaamheidcertificaten.

Mother Goose Hotel, Ganzenmarkt 26


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door M O T H E R G O O S E (@mothergoosehotel) op

4. Styled by Juuls

Bij deze prachtige boetiek middenin de stad kun je een mooie mix van kledingmerken uit Londen, Scandinavië en Parijs vinden. Denk aan merken zoals Sessun, The Kooples, mbyM, Filippa K en Marie Sixtine. Zeker een bezoek waard.

Styled by Juuls, Korte Jansstraat 18


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Styled by Juuls (@styledbyjuuls) op

5. Cornelis

Gelegen in de wijk Witte Vrouwen en gevestigd in een oude kruidenierswinkel kun je Cornelis vinden. Hier ga je naartoe om te relaxen met een kop koffie. Heb je zin in wat lekkers? Op de kaart staan heerlijke huigemaakte taarten.

Cornelis, Maliestraat 16


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Cornelis coffee food & a room (@cornelisutrecht) op

6. Centraal Museum Utrecht

De grootste Rietveld collectie, kunstwerken van fameuze Caravaggisten en het Dick Bruna-atelier is allemaal te vinden in het museum. Ook modeliefhebbers kunnen hier terecht. Het Centraal Museum was het eerste museum dat een conservator mode aantstelde. Dit mag je dus niet missen tijdens een bezoek aan de Domstad.

Centraal Museum Utrecht, Agnietenstraat 1


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Centraal Museum, Utrecht (@centraalmuseum) op

7. Laurent Schoonheidssalon Utrecht

Naast een kapsalon beschikt Laurent ook over een spa waar je na een lange dag helemaal tot rust kunt komen. De natuurlijke behandelingen zijn gericht op het verbeteren van de huid en lichaam. Je loopt hier helemaal zen naar buiten.

Laurent Schoonheidssalon Utrecht, Janskerkhof 11


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Laurent Salon & Spa (@laurentsalonenspa) op

Laatste nieuws