Nazomeren maar: 10 x de mooiste Nederlandse stranden

Het einde van de zomer is – helaas – in zicht, maar er staan gelukkig nog wat zonnige en warme dagen op de planning. Perfect voor een dagje of weekendje aan het strand! Om je op weg te helpen, heeft Holidu, een van Europa's bekendste boekingsportalen voor vakantiehuizen, Google Maps geraadpleegd om de populairste stranden van Nederland voor je op een rij te zetten. 

stranden

1. Strand van Renesse - Zeeland

  • Google Maps beoordeling: 4,8
  • Aantal reviews: 543

In Nederland is Renesse dé plek om van het mooie weer te genieten! Met een uitgestrekt strand van maar liefst 21 kilometer lang, vind je hier altijd wel een rustig plekje, zelfs op de drukste dagen. De duinen nodigen uit tot lange wandelingen, en voor de avonturiers zijn er volop watersportmogelijkheden. En met een beetje geluk kun je bij eb zelfs zeehonden zien relaxen op de zandbanken.

2. Strand van Monster - Zuid-Holland

  • Google Maps beoordeling: 4,8
  • Aantal reviews: 281

Het strand van Monster, gelegen aan de Westlandse kust, staat op een welverdiende tweede plek. Hier valt genoeg te beleven: gezellige strandtenten, tal van sportieve activiteiten zoals paardrijden, fietsen, kajakken en suppen, en zelfs een stukje strand speciaal voor naturisten. Dus of je nu op zoek bent naar avontuur of gewoon wilt genieten van de natuur, het strand van Monster heeft voor ieder wat wils.

3. Strand van Vrouwenpolder - Zeeland

  • Google Maps beoordeling: 4,8
  • Aantal reviews: 192

Het strand van Vrouwenpolder is bijzonder veelzijdig door de unieke ligging. Hier kun je namelijk zowel in het zoute water van de Noordzee als in het zoete water van het Veerse Meer zwemmen. Of je nu houdt van zeilen, duiken of wakeboarden, er is volop keuze uit activiteiten. Daarnaast worden er regelmatig evenementen georganiseerd, zoals de gezellige mosselfeesten in september. Extra pluspunt: dit strand is volledig rolstoeltoegankelijk. Zo kan iedereen genieten van een dagje aan zee!

Andere mooie stranden

4. Strand van Schoorl - Noord-Holland (4,8)

5. Strand ter Heijde - Zuid-Holland (4,8)

6. Strand van Zandvoort - Noord-Holland (4,7)

7. Strand van Noordwijk - Zuid-Holland (4,7)

8. Banjaardstrand - Zeeland (4,7)

9. Strand van Burgh Haamstede - Zeeland (4,7)

10. De Zandmotor, Zuid-Holland (4,7)

Reizen
  • Holidu
  • Adobe Stock