5X culinaire nieuwkomers

Van tijdreizen met Nespresso tot een wandeling door de Finse bossen met Iittala… Elegance kiest de culinaire nieuwkomers.

Bazaar
Met deze smaken ga je terug in de tijd naar ’s werelds eerste koffiehuizen in Turkije en Italië. Café Istanbul (10 cups €4,80) is redactiefavoriet en roept met zijn mix aan mokka, oosterse en Arabische tonen de bruisende sfeer op van een bazaar. Dat smaakt naar meer!
nespresso.com/nl

Hebbeding
Met deze wijnstopper (€15) houd je een mooie barolo of pinot lang goed. Oogt gezellig en geeft een andere betekenis aan de term ‘fruitige wijn’…
klevering.nl
&KLEVERING

Taika…
Ofwel ‘magie’ in het Fins. Voor de illustraties van deze servies- lijn (blik €18,50) liet Klaus Haapaniemi zich inspireren door de wonderschone Finse natuur. Leuk: op de bodem van elk product zit een kleine verrassing verstopt.
iittala.com/nl
IITTALA

Keukenkunst
Deze replica (€21) van Van Gogh’s Caféterras bij nacht is onderdeel van Royal Delft’s limited edition-serie, die geheel in het teken staat van Hollandse meesters. Mooi, op dat antieke drankdressoir.
Royal Delft via debijenkorf.nl
ROYAL DELFT

Hulpje
Plaats de pie bird (€8) op de bodem van een taartvorm en voeg het beslag toe – let erop dat het kopje boven de mix uitsteekt. De tunnelwerking maakt dat de taart na het bakken goed uitstoomt. Beter voor de smaak.
lecreuset.nl
LE CREUSET

Laatste nieuws