Lief: met deze traditie verrast Kate Middleton haar jarige kinderen

Prins George was onlangs de gelukkige.

Kate Middleton

Prins George werd donderdag acht jaar en dat moest gevierd worden. De oudste zoon van de Cambridge'jes kon dan ook rekenen op een speciale traktatie van zijn moeder. Want Kate is niet alleen hertogin, fotograaf en bijenhouder, maar ze is ook een heuse keukenprinses.

Belachelijke hoeveelheid

Geen verjaardagstaart van de beste banketbakker van de stad of van de patisserie-hofleverancier: op hun verjaardagen krijgen de kinderen van prins William en hertogin Kate gewoon een homemade birthday cake voorgeschoteld. Maar eentje die met liefde gemaakt is, dat wel.

"Ik ben dol op taarten bakken", onthulde de hertogin van Cambridge ooit in Mary Berry's a Berry Royal Christmas. "Het is een traditie geworden dat ik tot middernacht in de keuken sta met belachelijke hoeveelheden taartmix en glazuur en dat ik veel te veel maak. Maar ik hou ervan."

Moederdag

Op Moederdag bewezen George, Charlotte en Louis hun moeder een wederdienst door zelf een taart te bakken voor Kate. En duidelijk niet met een kant-en-klaar-mix waarbij je alleen water hoeft toe te voegen, er schuilen fanatieke bakkers in de jonge royals! Wel onthulde prins William vorig jaar dat de Cambridge-kinderen tijdens de lockdown héél veel hebben kunnen oefenen in de paleiskeukens.

Soms duiken de Cambridgje's met z'n allen de keuken in om iets lekkers op tafel te zetten. Maar niet alleen voor zichzelf. Vroeger ooit cakejes gebakken voor het goede doel? Wills, Kate en de kinderen doen dat nog steeds. Afgelopen najaar lieten ze bijvoorbeeld zelfgemaakte cupcakes bezorgen bij een verzorgingstehuis. Zoet!

Misschien ook voor jou:
Zomerjurkeninspiratie: de favoriete merken van hertogin Kate Middleton
Royalty
  • Beau Monde Marie Claire UK
  • BrunoPress