‘What if Women Ruled the World’ door Dior

Gisteren vond de lente-zomer Haute Couture show van Dior plaats in het Rodin museum. Hoofdontwerpster Maria Grazia Chiuri liet zich inspireren door de Amerikaanse kunstenares Judy Chicago. Bekijk hier de beelden.

‘What if Women Ruled the World’ door Dior

Feminisme

De bekende kunstenares Judy Chicago is een pionier als het gaat om feministische kunst, maar ook het heropleven van een triomfantelijke, goddelijke opvatting van vrouwelijkheid. Langs de catwalk hingen vlaggen met teksten als: ‘What if Women Ruled the World?’‘Would God be female?’ en ‘Would There Be Equal-Parenting?’ Sinds Maria Grazia Chiuri aan het hoofd staan van het Franse modehuis, zijn er al vaker feministische teksten op kleding geshowd. De Italiaanse modeontwerpster probeert de complexe relatie tussen feminisme en vrouwelijkheid te begrijpen en dit te verwerken in de kleding.

Couture

Peplos, kleding die bekend is uit het Oude Griekenland, staat symbool voor tijdloze moderniteit en is tijdens de show geherinterpreteerd als avondjurk. De drapé volgt de rondingen van het lichaam. Ook droegen de modellen getailleerde jasjes met losse kragen, pakken met een gouden randje en smokings van visgraat materialen Bekijk hieronder onze favoriete looks.