Aanschouw nieuwe couturecollectie van Claes Iversen

Claes Iversen exposeert tot 20 februari zijn nieuwste couturecollectie Transformers, dat uit 25 creaties bestaat, in het net geopende hotel MAI Amsterdam.

Aanschouw nieuwe couturecollectie van Claes Iversen

Creatieveling

Wie Claes Iversen dit weekend weer mee zag spelen in Wie is de Mol, zal bijna vergeten dat de Deen zoveel meer doet dan dat. Naast dat hij de ene hebberigmakende modecreatie na de andere maakt, en nu dus wekelijks te zien is op de buis, creëert hij interieurontwerpen en kunst. Wat interieurontwerpen betreft maakte hij vloerkleden met grafische patronen gebaseerd op eerdere schilderijen en zijn kunstwerken zijn in elke kamer van het pas geopende MAI Amsterdam terug te vinden.

In dat hotel vind je bovendien tot 20 februari 25 nieuwe couturecreaties die de ontwikkeling van Iversen als ontwerper en kunstenaar representeren.

Transformers

De couturecollectie luistert naar de naam Transformers en laat dus ontwikkeling zien. Niet alleen de omtrent de modeontwerper zelf, maar ook de transformerende kracht van mode. Dit doet Iversen op basis van vijf archetypische modestukken: het sweatshirt, overhemd, de trenchcoat, blazer en de Little Black Dress. Deze klassiekers veranderen in vier stappen naar geëvolueerde versies. Wie snel heeft meegerekend beseft: zo kom je op het getal 25.

Stuk voor stuk interessante kunstwerken die getuigen van knap vakmanschap en waarvoor Iversen slechts twee Japanse materialen gebruikte: Mikado, een zwaar, zijdenlook polyester en Flou, een ultralicht, vloeibaar ogend materiaal.

De creaties uit Transformers zijn voor iedereen vrij toegankelijk tot 20 februari van 10:00 tot 19:00 uur, MAI Amsterdam, Geldersekade 30.