Redactie op de baan: 6 x waarom golf zo leuk is

Met ruim 420.000 beoefenaars in Nederland wordt golf steeds populairder. Niet gek ook, want het is dé perfecte activiteit om te doen met zowel je partner en je gezin als met je vriendinnenclub. Ook Elegance' hoofdredacteur Hilde Veeren maakte onlangs haar eerste schreden op de golfbaan en waar ze aanvankelijk dacht dat de sport niet bij haar zou passen, is ze nu om. Om de volgende zes reden zou je de sport volgens Hilde een kans moeten geven:

golf

1. Sport voor jong en oud

Wellicht heb je – net zoals Hilde – de indruk dat golf een sport voor witte, rijke en vooral gepensioneerde mannen is. Rode broeken, poloshirts, je kent het wel. Hilde constateerde echter als eerste dat niets minder waar is. "Ja, die mannen zijn er natuurlijk nog steeds, maar de eerste keer dat ik een club bezocht, was ik verbaasd dat er best veel jonge vriendinnenclubjes rondliepen."

2. Progressie boeken

Zoals dat met veel dingen zo is, wordt golf leuker naarmate je het vaker doet – grotendeels omdat je er natuurlijk beter in wordt. "De eerste keer dat ik een golfles nam was tijdens een reis naar Curacao. Ik sliep in een prachtig hotel met de mooiste holes voor de deur. Stiekem hoopte ik dat ik een verborgen talent had voor de sport, maar ik raakte in het begin geen bal", vertelt Hilde. Na wat tips van een expert over haar houding en swing lukte dat wél. "Na anderhalf uur wist ik zelfs een paar ballen ver te slaan. Toen wist ik: als je hier wat lessen in neemt kun je heel snel groeien en dat maakt sport natuurlijk helemaal leuk."

Lijkt het jou ook leuk om de kunst van het golfen onder de knie te krijgen? Maak gebruik van deze code en profiteer van zes lessen voor slechts €100!

3. Genieten van de buitenlucht

Een groot pluspunt van de golfsport is volgens velen dat je 'm in de buitenlucht beoefent, en daar is ook Hilde het roerend mee eens. "Ik geniet misschien nog wel het meest van het buiten zijn. Ik loop regelmatig hard, maar dan ben je toch aan het hollen (letterlijk), zweten en alles moet snel, snel, snel. Op de baan is die haast voor mij volledig verdwenen", legt ze uit. "Je wandelt, je kijkt, je slaat en je wandelt weer een stukje verder." Heerlijk!

Hoofdredacteur van Elegance en Happy in Shape Hilde Veeren

4. 10.000 stappen op de teller

Wie denkt dat je tijdens het golfen weinig beweegt, heeft het goed mis! Althans, wanneer je ervoor kiest om het golfkarretje te laten staan en te gaan wandelen. "Dat vind ik echt een van de pluspunten van de sport." Wandelen is daarbij niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Het is een prachtige manier om even te ontsnappen aan de drukte en jezelf op te laden. "Voor je het weet heb je die 10.000 stappen te pakken!"

5. Smakelijk lunchen

Naast dat er wordt bewogen, is er natuurlijk ook ruimte voor culinair plezier. Voorafgaand aan haar golfavontuur, zag Hilde het al helemaal voor zich: "Een paar holes lopen, heel veel kletsen en na afloop gezellig lunchen." Inmiddels heeft ze al een aantal clubs mogen bezoeken. "Wat me opvalt is dat de lunchkaart altijd verrukkelijk is! Kun je mooi die 10.000 stappen weer 'goedmaken'."

6. Paraderen in leuke outfits

En last but not least: de leuke golf-outfits. "Ik dacht dat golfkleding altijd nogal stijfjes was, maar ga maar eens kijken op de sites van jumbosports.com. Dan zie je de leukste dingen voorbijkomen." Geen idee wat je met elkaar kunt combineren en meer inspiratie nodig? Neem een kijkje op het Instagram-account van actrice Carolien Spoor. "Zij staat regelmatig op de baan en verzint elke keer weer de leukste creaties", tipt Hilde.

Lifestyle
  • Tom ten Seldam