Kunst, theater & muziek agenda: augustus 2024

Er valt weer een hoop te beleven in augustus! 

augustus

Kunstliefhebbers, opgelet! Iedere maand verzamelen wij voor jou de exposities, theater- en muziekvoorstellingen die de moeite waard zijn. Hieronder vind je de beste, mooiste en meest besproken tentoonstellingen en voorstellingen die in de nabije toekomst op de agenda staan.

Longines Tops International Arena Valkenswaard

(Paarden)sport is ook een vorm van kunst, en daarom mag het Longines Tops International Arena Valkenswaard niet in dit lijstje ontbreken. Dit prestigieuze evenement maakt deel uit van de Longines Global Champions Tour. Valkenswaard verwelkomt de elite van de internationale paardensport voor een weekend vol spanning en spectaculaire competitie. Het evenement is deze zomer gestart met een reeks van zes spectaculaire paardensport evenementen in Valkenswaard, waar de beste springpaarden en -ruiters strijden om felbegeerde titels.

Aanstaand weekend vind Summer Festival 3 plaats. Bereid je voor om ondergedompeld te worden in de wereld van het springen, gecombineerd met een mix van entertainment en een verscheidenheid aan horeca faciliteiten. Op vrijdag 9 augustus zullen er vanaf 18:00 verschillende DJ draaien om de gasten te voorzien van genoeg entertainment. De komende weekenden zijn er nog meer paardensportevenementen op het terrein, met volop entertainment voor iedereen. Meer informatie en kaarten voor dit evenement vind je hier.

Cinetree's Forest Filmfestival

Op 22 t/m 24 augustus kijk je de mooiste films onder de sterrenhemel in het betoverende Amsterdamse Bostheater. Bereid je voor op een unieke filmbeleving waarbij bijzondere verhalen centraal staan in combinatie met muziek, poëzie en inleidingen van experts en liefhebbers. Tijdens de vijfde editie van dit bijzondere evenement kun je elke avond genieten van een unieke film:

  • 22 augustus: Frida, over de iconische kunstschilderes Frida Kahlo (Taal: EN, ondertiteling: NL).
  • 23 augustus: Challengers, de zwoele tennisfilm met onder andere Zendaya (Taal: EN, ondertiteling: NL).
  • 24 augustus: The Boy and the Heron, de semi-autobiografische fantasierijke animatiefilm (Taal: JP, ondertiteling: EN).

De deuren gaan elke avond open om 19:00 uur, het voorprogramma start om 20:30 uur en de film om 21:00 uur. Kaarten voor Forest Filmfestival zijn te verkrijgen via cinetree.nl/fff en kosten €15 per stuk of €80 bij aankoop van 6 tickets.

Tentoonstelling kostuums Olympische Spelen Parijs 2024

Mocht je deze zomer toevallig nog langs Parijs komen, vergeet dan vooral geen bezoek te brengen aan La Galerie Dior. Ter gelegenheid van de openingsceremonie van de Olympische Spelen Parijs 2024, ontwierp Maria Grazia Chiuri namelijk de adembenemende kostuums voor artiesten Céline Dion, Lady Gaga, Aya Nakamura en Axelle Saint-Cirel. En deze unieke creaties zijn vanaf 31 juli te bewonderen in het Franse kunstmuseum.

Je vindt er onder andere Lady Gaga's cabaretkostuum, Axelle Saint-Cirel's trompe-l'oeil jurk geïnspireerd op de Franse vlag, Aya Nakamura's met goudveren geborduurde ensemble en Céline Dion's schitterende witte zijden jurk met pailletten en zilveren parels.

Expositie 'Truth is Dead' van Alison Jackson

Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert tot 15 september 2024 een spraakmakende tentoonstelling van de Britse fotograaf en filmmaker Alison Jackson. Haar expositie, 'Truth is Dead', toont meer dan zestig humoristische portretten van internationale celebrities en vier video’s. Tot de beroemde publieke figuren behoren onder ander leden van de Britse koninklijke familie, David en Victoria Beckham, Kim Kardashian, Kanye West, Marilyn Monroe, Bill Clinton en Donald Trump.

Alison Jackson

Jackson biedt een unieke kijk op de moderne beroemdheidscultuur en de balans tussen privacy en publieke aandacht. Met haar werk misleidt en provoceert Jackson en toont ze aan dat fotografie niet altijd te vertrouwen is. De foto's zijn soms hyperrealistisch, obsceen of uitdagend, maar altijd vermakelijk en humoristisch.

Kunst & Cultuur
  • La Galerie Dior