Deze 5 prints geven elke outfit een boost

Deze prints ben je niet snel zat!

Hoe handig het ook is om terug te vallen op je capsule wardrobe, soms zijn we de muted kleuren een beetje beu. Gelukkig kun je met een opvallende print je look naar een hoger niveau tillen, en met name deze prints zijn bij uitstek geschikt!

Prints, prints, prints

Tussen de seizoenen door heb je altijd een wisseling van kleuren. Waar je in de zomer vooral opvallende en felle kleuren ziet, is dat in de herfst veel warmer en donkerder. Ongetwijfeld dat je voor het komende seizoen een bordeaux kleurige trui of donkerbruine broek in de kast hebt hangen. Toch betekent dit niet dat je alleen maar plain outfits hoeft te dragen in minimalistische kleuren, want prints zijn het hele jaar door goed.

Benieuwd welke prints niet in je garderobe mogen ontbreken? Scroll dan naar beneden voor de trends van 2023!

1. Moody blooms

De vrolijke en opvallende bloemen van de zomer kussen we vaarwel, want de ‘moody blooms‘ pakken deze herfst de spotlight. Donkere, rijke kleuren zoals bordeaux, bosgroen en marineblauw domineren de looks en bieden een romantische en mysterieuze uitstraling. Voeg wat extra drama toe aan je outfit door het te combineren met andere prints.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Abisola Omole (@abimarvel)

2. De perfecte python

Slangenprint is inmiddels net zo populair als luipaard- en zebraprint en dat snappen wij heel goed. Het geeft elke outfit een shot va-va-voom, ook als het maar in een kleine accessoire zit. Perfect voor overdag en ’s nachts!

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door rach🌙 (@diggingforrubies)

3. Checkmate

De ruitjesprint is in het najaar altijd veel te zien, maar dit jaar maakt het een statement. Denk aan oversized blazers en rokken in opvallende kleuren met contrasterende pastels. Het is speels, modern en ziet er tailored uit!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Elodie Romy (@elodieromy)

4. Baroque en chic

De barrokprint voegt altijd een vleugje elegantie toe aan je garderobe. Fijne bijkomstigheid: de weelderige print is dit seizoen geschikt voor alle formele gelegenheden. We zien hem op statement blouses, zwierige jurken en rechte broeken.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Faye Ellaby (@fellaby)

5. Pinstripe

Vind je weelderige bloemen of de barrokprint iets te opvallend? Dan zit je met tijdloze krijtstrepen altijd goed. De verfijnde, slanke lijnen vind je terug op powerpakken en elegante silhouetten. Combineer ze dit seizoen met grove breisels voor een gezellige en ingetogen look, of kies voor een driedelig pak met de vertrouwde print.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ceriseamusante (@ceriseamusante_)

De juiste schoen

Vind je het lastig om prints te combineren? Dan is het altijd handig om goede basics in je kast te hebben. Denk aan een plain t-shirt, een klassieke blouse en een denim. Ook je schoenen kunnen helpen om de look rustig te houden, en daarvoor hoef je niet meteen naar je zwarte heels of chunky loafers te grijpen. Kleuren als bruin, lichtblauw, wit en zilver zijn namelijk net zo veelzijdig als zwart én geven je outfit een rustige uitstraling.

Bron: Who What Wear | Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws