Zo kleed je je elke dag stijlvol voor werk

Met deze outfit formule sta je nooit meer uren voor je kledingkast.

Heb je elke ochtend moeite om een goeie outfit samen te stellen voor naar kantoor? Met behulp van deze handige formule weet je zeker dat je er elke dag in slaagt om stijlvol naar je werk te gaan.

Casual chic

Elke dag is het een uitdaging om een stijlvolle en gepaste outfit te kiezen. Vooral als je te maken hebt met reistijd naar je werk, vroege meetings en het halen van deadlines. En dan zijn er ook nog de weersvoorspellingen waar je rekening mee moet houden. Gelukkig is er een oplossing waarmee je dit probleem heel makkelijk kunt verhelpen.

Een goede basis

De basis begint altijd bij een garderobe met goede basisstukken, die je gemakkelijk kunt combineren. Denk aan witte overhemden, lichte breisels, klassieke blazers en spijkerbroeken. Als je deze staple pieces altijd paraat hebt, is de basis van de formule al gezet. Het enige wat je nog hoeft te doen, is een paar krachtige items te pakken die je outfit naar een hoger niveau tillen. Denk aan een gilet, pantalon, items met een opvallende print en statement sieraden. En op Instagram vinden we daar een hoop inspiratie van.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jessica Skye (@_jessicaskye)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Do Nossent (@donossent)

Gebruikmaken van een kleurenpalet

Het kan je al een heel eind helpen als je de juiste items binnen handbereik hebt. Daarnaast kan het fijn zijn om gebruik te maken van een palet. Denk aan neutrale, muted kleuren en aardse tinten zoals bruin, beige, koffie en olijfgroen. Deze kleuren complementeren elkaar en staan hartstikke chique. Liever een knalkleur? Draag dan een outfit ton sur ton, zoals Rebecca Olivia.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rebecca Olivia (@rebeccaferrazwyatt)

Snelle laagjes

Zodra de basis van je garderobe staat, is het alleen nog een kwestie om met laagjes te werken. Zo kun je met knusse breisels in de koude maanden al een hoop doen, door het te dragen boven een jurk of t-shirt. En een witte blouse past weer mooi onder een blazer of warme knit. Dankzij deze formule ben je in de ochtend zo klaar met het bedenken van je outfit!

Bron: Stylist.co | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws