Kate Moss deelt haar succesvolle carrièretips

Kate Moss is het topmodel der topmodellen. Als je dus van íemand iets kunt leren op carrièregebied, is het wel van deze krachtige vrouw. Ze deelt haar tips speciaal voor meisjes die net als zij een succesvol model willen worden, maar in feite heeft iedereen hier iets aan.

1/ Heb geduld
'Je moet veel geduld hebben, want soms duurt het een eeuwigheid voordat er foto’s worden gemaakt. Daarvóór moet je uren in de make-up zitten en je haar laten doen. Dat is wel iets om rekening mee te houden.' Je doel bereiken gaat niet altijd zo snel als je misschien zou willen, maar geduld is een schone zaak.

2/ Geef de klant iets unieks
'Je moet er alles aan doen zodat ze je een volgende keer nog eens zullen boeken.' Werk jij voor een opdrachtgever? Zorg ervoor dat je je taken goed uitvoert zodat ze je een volgende keer weer hetzelfde vertrouwen geven.

3/ Kies je werk nauwkeurig
'Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Zorg dat je geknipt bent voor de klus.' Als een taak of project op jouw lijf geschreven is, merk je niet alleen dat je er meer plezier in hebt, maar je zult ook zien dat je een beter resultaat kunt afleveren.

4/ Ga niet weg zonder dat je je doel hebt bereikt
'Ik zorg altijd dat ik niet eerder wegga voordat ik hét shot te pakken heb', aldus Kate. 'Ik ben nooit nine to five geweest. Als het een uur langer duurt om een goede foto te hebben, dan doe ik dat gewoon.' Dit geldt natuurlijk niet alleen in de modellenwereld, ook in andere functies is het belangrijk dat je streeft naar perfectie.

5/ Wees een teamspeler
'Mensen werken liever samen mét mensen in plaats van vóór hen. Zo werk ik zelf samen met merken in verschillende situaties, zodat ze zien dat ik niet enkel een werkpaard ben, maar ook een creatieve mind heb.' Laat zien dat je prima alleen kunt werken, maar ook een teamspeler bent.

Bron: Marie Claire, Business of Fashion | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

restaurants

6 Trucjes van restaurants waardoor je meer uitgeeft

Buiten de deur eten is iets wat velen zien als een luxe gelegenheid, en het kan ook nog eens best prijzig zijn. Want met een flesje wijn (of twee,) een voor-, hoofd- en nagerecht én nog wat fooi toe, loopt zo'n avondje dineren al snel flink in de kosten. Maar wist je dat restaurants ook nog eens gebruik maken van kleine trucjes, waardoor jij onbewust nóg meer geld uitgeeft? Je lees ze hieronder.