Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: dit was het meest opvallende modenieuws van deze week.

Totême x MyTheresa exclusieve capsule collectie

Op 10 februari lanceert high end webshop MyTheresa een capsule collectie met het Zweedse label Totême, bestaande uit 9 exclusieve items die een verlengstuk zijn van de Totême S/S21 collectie. In de collectie vind je minimalistische items in mooie neutrale en tijdloze kleuren. Stuk voor stuk zijn ze chique, maar ook comfortabel.

Maison Margiela en Reebok presenteren Classic Leather Tabi

Maison Margiela en Reebok hebben de handen ineen geslagen en lanceren de Classic Leather Tabi in twee kleuren. Dankzij de combinatie van Reebok's Classic Leather hardloopschoen uit 1983 met Maison Margiela's Tabi uit 1988 zijn de kenmerkende codes van beide merken samengevoegd in een toonaangevende schoen met een grensverleggende combinatie van functie en mode. De Maison Margiela x Reebok Classic Leather Tabi zijn vanaf 26 februari verkrijgbaar via Reebok.nl en hebben een verkoopprijs van € 300,-.

Chanel lanceert zomer 2021 brillencollectie

Het zonnetje schijnt en de temperaturen lopen op. Tijd dus voor een nieuwe zonnebril. En laat Chanel nou net de zomer 2021 collectie presenteren… De monturen hebben een sterke vrouwelijke uitstraling en verfijnde details. Van een cat-eye model tot butterfly design; de verschillende vormen en kleuren zijn allemaal tijdloos en makkelijk te combineren bij iedere dagelijkse outfit.

Levi's en Ganni slaan de handen ineen

Voor de tweede keer lanceren het Deense label Ganni en jeansmerk Levi's samen een limited edition collectie. De focus ligt op sustainability en innovatie: de denim-stof is gemaakt van cottonized hemp. De look & feel dus van denim, maar dan een stuk duurzamer.

In de collectie wordt de kennis en kwaliteit van Levi's op gebied van denim gemixt met Ganni-eigen prints en designs – denk: de kenmerkende kragen met ruches. De collectie bestaat uit 14 stuks, van jeans tot denimjurken. De items zijn vanaf 22 februari te koop via www.ganni.com en www.levi.com. Prijzen liggen tussen de €95 en € 395.

Nederlands modemerk MALA CHETTY lanceert duurzame en organische zijden collectie

Slechts een jaar na een goed ontvangen eerste collectie, lanceert Nederlands modemerk MALA CHETTY haar tweede zijden collectie, The Dream Collection. In december 2019 bracht ontwerpster Mala haar tijd door op een zonnig afgelegen strand. Geïnspireerd door de natuur om haar heen, pronkend met al zijn prachtige kleuren en texturen, ontstond daar het idee voor een volgende collectie. Een collectie die een ode brengt aan de mooie plekken waar we van dromen, zeker wanneer we daar nu niet kunnen zijn.

Met de droom om een ​​volledig organische zijden collectie te creëren, zijn de meeste kledingstukken gemaakt van hoogwaardige handgeweven en natuurlijk hand-geverfde zijde. De zijde wordt geweven door de beste zijden ambachtslieden en de collectie wordt geproduceerd in Nederland.

Samsøe Samsøe en EASTPAK gaan samenwerking aan

De minimalistische visie op functionele streetwear van het Deense merk en de iconische vormen van Eastpak blijken een gouden combinatie. Het resultaat is een exclusieve capsule collectie die op het snijvlak ligt van functionaliteit en eenvoud. Stevige 420D-Nylon stof vormen de basis van deze unieke samenwerking. De tassen zijn beschikbaar in twee kleuren blue mirage en black. De collectie bestaat uit 6 tassen en accessoires, elk item bevat functionele elementen met zuivere lijnen en minimalistische monochromen.

Zit front row bij de Elisabetta Franchi Fall/Winter 2021 – 22 Fashion Show

Milan Fashion Week is in volle gang en dit jaar digitaal in verband met het coronavirus. Dit weekend is het tijd voor de Elisabetta Franchi Fall/Winter 2021 – 22 Fashion Show. En jij kunt front row vanaf de bank meekijken, want de show wordt realtime uitgezonden! Surf naar Elisabettafranchi.com en zorg ervoor dat je op zondag 28 februari om 18:00 uur klaar zit. Enjoy!

Maak kennis met Louis Vuitton's nieuwe tas: Rendez-Vous

Een moderne klassieker die doet denken aan de iconische agenda's, gekenmerkt door drie compartimenten en beschermd door een slot, een verwijzing naar de iconische koffers. Rendez-Vous is een weergave van ingetogen luxe, maar met de authentieke kenmerkende knowhow van het Huis: de finesse van het mooiste leder aan de buitenkant en de zachtheid van een Monogram-geborduurde jacquard aan de binnenkant. De gegraveerde ketting voegt een stijlvol accent toe en de handtas kan op verschillende manieren worden gedragen.

Bescherm je ogen tegen blauw licht met de brillen van polette

Computers, laptops, tablets en telefoons stralen constant blauw licht uit. In een rapport van de Gezondheidsraad staat dat je ogen beschadigd kunnen raken wanneer je een korte tijd in sterk licht van de zon of kunstmatige bron kijkt. Daarnaast is het een enorme energielek! Tijd om je ogen eens wat extra liefde te geven dus. Brillenmerk polette heeft een computerbril coating die maar liefst 40 procent van het blauwe licht van je beeldscherm blokkeert. Ben jij geen brildrager? Je kunt deze bril ook zonder sterkte bestellen zodat jij je ogen altijd beschermt tijdens het werk of een avond Netflixen

Laatste nieuws