Singles Day, Black Friday en Cyber Monday waren ook dit jaar weer een groot succes

Wie is er niet gek op maffe gadgets, kleding en schoenen, persoonlijke verzorgingsproducten of de laatste nieuwe artikelen voor je hobby? En hoe fijn is het om die dan te kunnen aanschaffen met extra kortingen of tijdens speciale acties? Er bestaan een aantal bijzondere kortingsdagen in het jaar waar bijna niemand weerstand aan kan bieden. We hebben het over Singles Day met daarna Black Friday en gevolgd door Cyber Monday. Maar wat houden die dagen nu precies in?

Singles Day, Black Friday en Cyber Monday waren ook dit jaar weer een groot succes

Hoe is Singles Day ontstaan

Het idee van Singles Day komt oorspronkelijk uit China en viert het vrijgezellen leven. In China symboliseert het getal 1 het single zijn en daarom wordt deze dag op 11 november gevierd omdat deze datum de meest aantal keer het getal 1 in zich heeft.

Vooral de laatste paar jaar is er meer aandacht gekomen voor deze speciale dag in Nederland. En dan zijn het met name de webshops die hier aandacht aan besteden. De meest bezochte webwinkel in Nederland is toch wel Bol.com en deze webshop heeft sinds 2018 deze kortingsdag opgenomen in zijn actiedagen.

Of het in Nederland net zo’n groot succes gaat worden als in China, dat moet nog blijken. Daar “ontploffen” webwinkels en worden er in de vroege ochtend al omzetten van miljarden euro’s behaald en worden er vele honderdduizenden aankopen per seconden gedaan.

Wie kent Black Friday niet

Daar Singles Day misschien nog niet heel erg ingeburgerd is in Nederland en sommigen wellicht volledig ontgaan is, kan bijna niet om Black Friday heen. De dag na Thanksgiving is het Black Friday en dit evenement, want zo kunnen we het wel noemen, is in de Verenigde Staten dé kortingsdag van het jaar! Maar ook in Nederland wordt het ieder jaar populairder.

Het zijn niet alleen de winkels die meedoen Black Friday, maar ook de webshops hebben onweerstaanbare aanbiedingen. Ieder jaar doen er meer bedrijven mee en de prognose is dat het per jaar uitgebreid wordt met nog meer deelnemende ondernemers.

Door de populariteit van Black Friday de laatste jaren zijn de kortingen en acties niet alleen op die specifieke vrijdag, maar gelden de aanbiedingen ook op het aansluitende weekend om zoveel mogelijk mensen te laten profiteren.

En hoe zit het met Cyber Monday?

Mocht je op bovengenoemde dagen de verleiding tot kopen hebben kunnen weerstaan, dan heb je nog de mogelijkheid om op Cyber Monday los te gaan. Deze maandag volgt op Black Friday en is in het leven geroepen om met name de online aankopen te blijven stimuleren.

En het werkt, want ook deze dag met hoge kortingen is erg succesvol. Veel bedrijven geven op Cyber Monday nog eens een extra korting op hun Black Friday aanbiedingen om op deze manier de consument dat laatste zetje te geven nog een aankoop te doen. Cyber Monday is echter alleen maar op die dag van kracht en kent geen extra dagen.