6 tips die je als beginner moet weten over tarotkaarten

Heb je weleens dagen gehad waar je denkt ‘Ik haat alles en weet niet waarom?'. Je besluit het heft in eigen handen te nemen en gaat over tot de aankoop van tarotkaarten. Met deze 6 handige tips wordt het gegarandeerd een succes!

6 tips die je als beginner moet weten over tarotkaarten

1. Kies een deck dat bij je past

Hoewel er geen goede of foute manier is om een tarot dagkaart te lezen, kan het best overweldigend zijn om van start te gaan met Tarot. Tarotstapels bevatten over het algemeen 78 kaarten, elk met een unieke betekenis. Als je net begint met tarot, is de kans groot dat je beschikt over een deck gebaseerd op de Rider-Waite-Smith traditie. Bedenk wel dat er een onnoemelijke keuze bestaat aan Tarotdecks, elk met specifieke eigenschappen. Ben je telkens weer aangetrokken tot hetzelfde deck? Volg je instinct en ga ervoor!

2. De grote en kleine Arcana

Een deck is onderverdeeld in twee categorieën: De Kleine Arcana en de Grote Arcana. In een Tarotlezing heeft een Kleine Arcana kaart betrekking op wat er in je dagelijks leven gebeurt. Deze groep kaarten geeft inzicht in hoe je een huidige situatie kan beïnvloeden en welke stappen je moet ondernemen om je doel te verwezenlijken. Grote Arcana kaarten daarentegen onthullen meer cruciale gebeurtenissen in het leven.

3. Een goede handleiding

Hoe schud ik een deck? Hoe lees en interpreteer ik een tarotkaart? Vaak bevat je deck een handleiding, maar deze informatie is niet altijd voldoende. Tarotboeken dragen bij tot je kennis van Tarotpatronen en helpen je om lezingen beter te begrijpen en interpreteren. Schaf jezelf een beknopt maar informatief boek aan, waar alle symbolen van je deck duidelijk worden besproken.

4. Ruimte voor eigen interpretatie

Eenmaal je begint met het lezen van Tarot, ontdek je dat een lezer zijn eigen idee vormt van wat elke kaart betekent. Iedere kaart heeft enkele ‘core’ betekenissen waar alle lezers het over eens zijn, maar de uiteindelijke interpretatie is afhankelijk van je eigen intuïtie en het type lezing dat je doet (relatie, carrière,…).

5. Kaarten memoriseren

Het is bijna onmogelijk om de betekenis van alle Tarotkaarten te onthouden. Toch, als je zelf een Tarotlezer raadpleegt, grijpt deze amper naar zijn of haar boekje met betekenissen. Een makkelijke manier om Tarot te memoriseren is om enkele sleutelwoorden te verbinden aan elke kaart. Vervolgens focus je enkel op het onthouden van deze woorden. Herhaal dit met iedere kaart tot je geheugen zegt: Ik herinner me deze betekenis!

6. Oefening baart kunst!

Het is cliché, maar net zoals bij het bestuderen van een taal, is de beste manier om tarot te leren door te oefenen. Organiseer in het begin dagelijks kaartlezingen en ga dieper in op de betekenis van een kaart. Doe dit vaker en na verloop van tijd zal je meer zelfvertrouwen krijgen in Tarot.