Terugblik jaarhoroscoop 2020: kreeft 22 juni t/m 23 juli

Wat beloven de sterren jou voor 2021? Dat lees je begin december in de nieuwste Elegance. Om het wachten te verzachten delen wij de horoscoop over 2020 nog een keer met je. Zijn de voorspellingen uit gekomen?

Terugblik jaarhoroscoop 2020: kreeft 22 juni t/m 23 juli

Persoonlijk

Misschien vraag je je weleens af waarom je de afgelopen jaren van die intense situaties moest meemaken. Misschien lijkt het alsof anderen een ontspannen leven hebben, terwijl jij continu in de overlevingsstand staat. Alsof het hele universum samenspant om jou een proeve van bekwaamheid af te nemen. Of een lesje te leren. Je hebt kennisgemaakt met Pluto, een van de meest uitdagende planetaire invloeden. Lastig, maar ook lonend. De lijfspreuk van Pluto is: what doesn’t kill you makes you stronger. Dat zal je inmiddels volmondig kunnen beamen. Houdt Pluto dan nog eens een keer op? Jawel. Jij bevindt je in de laatste fase van de Plutonische periode die jou innerlijk heeft geknipt en geschoren. Als het goed is heeft dit een innerlijke transformatie in gang gezet. Daarbij is het belangrijk om pijnlijke jeugdervaringen recht in de ogen te kijken, om ze uiteindelijk in een ander perspectief te zien. Je kunt de kracht vinden om oud trauma echt op te lossen in plaats van het te verdringen met discipline of hedonisme. Dat helpt je uiteindelijk om een diepere vorm van geluk te vinden. Voor de meeste Kreeften is het in 2020 gedaan met de pijnlijke Pluto-ervaringen. Dan is het goed om terug te kijken op een periode waarin je elke ervaring tot op het bot hebt doorleefd en te concluderen dat je overeind bent gebleven, no matter what.

Liefde 

Pluto bracht de storm en brengt nu kalmte in je liefdesleven. Misschien heb je met je partner een titanenstrijd gestreden en merk je dat langzaam de rust is weergekeerd. Als het goed is heb je ook ontdekt dat het grootste deel van die strijd niet met zijn (of haar) acties, gedrag of persoonlijkheid te maken had, maar met jezelf en je eigen demonen waar hij (of zij) je mee confronteerde. Dat inzicht maakt je tot een zachter en empathisch persoon, die evenwichtiger reageert op de gebeurtenissen tussen man (of vrouw) en vrouw. Emoties als jaloezie en angst om verlaten te worden, hebben hun plek gevonden. Als ze van zich laten horen is het geen luid gekrijs meer, maar een zacht fluisteren, waar je even naar luistert om het vervolgens te negeren. Heb jij de Pluto-periode single doorgebracht, dan heb jij ook zo je strijd gestreden. Met het verleden, met een ex, met een afwezige of onbereikbare partner. Een ander hoeft niet concreet in je leven te zijn om je te confronteren met je zwakke plekken. Ook jij bent enorm gegroeid en misschien merk je dat je het weer aandurft, dat je weer plek hebt voor een ander in je hart. De ander – die je misschien nog niet kent – voelt dat ook en doet zijn best om dichterbij te komen. En dat brengt het inzicht dat je diagonaal anders in relaties staat dan je tot nu toe deed. Volwassen, met relativering en minder drama. Is dat niet prachtig?

Carrière 

In grote lijnen kun je in werkzaken ook spreken van een aantal grote transformaties die je hebt doorgemaakt. Je hebt het nodige los moeten laten. Status, reputatie, beloning, alles kan op het spel staan als Pluto zich roert. Dat betekent slikken als je een teleurstelling moet zien te verwerken, maar je leert ook dat het leven over zoveel meer gaat dan powergames en uitgestippelde carrières. Veel Kreeften hebben een switch kunnen maken naar een richting in hun werk waarbij het meer gaat over de menselijke kant, waarbij ze hun persoonlijke, zorgende kwaliteiten kunnen inzetten. Daardoor ben je waarschijnlijk beter gaan functioneren. Maar Pluto is er nog steeds dus er zijn nog wat rafelranden die je moet zien af te werken, voor jij je écht helemaal op je plek voelt. Dat gaat je in 2020 ongetwijfeld lukken. Je hebt inmiddels een rijke ervaring op allerlei terreinen die je meeneemt en eigenlijk overal van pas komt. Misschien dat je nog te maken krijgt met een Plutonische collega of klant, iemand met narcistische of dominante trekjes die jou uit de kast probeert te lokken. Zie dat maar als een laatste proefwerk waarvoor je ongetwijfeld glansrijk zult slagen. Ze krijgen jou niet meer op de kast. Met een glimlach ga jij je eigen weg, de weg waarvan jij weet dat die de juiste is.