8x Uniek overnachten in Nederland

Van slapen in een wijnvat tot in een verlaten kerk. Waarom naar het buitenland voor een weekendje weg als er in eigen land nog zoveel te ontdekken valt.

8x Uniek overnachten in Nederland

Cheers

Tijd voor wat ontspanning en hoe kan dat beter dan onder het genot van een goede fles wijn. Dus alle liefhebbers opgelet: je kunt verblijven in een, 15.000 of 23.000 liter, wijnvat. Sommige bezitten zelfs over een sauna, stoomcabine én jacuzzi. Wij zijn fan!

Kerk uit 1940

Dit verblijf is een 'pop-up' concept: Heilige Nachten. Wanneer je ervoor kiest om hier te verblijven steun je ook het behoud van iconische kerken. Tijdens deze bijzondere ervaring slaap je met zijn tweeën in een transparante koepel én hebben jullie dus de hele kerk voor jezelf.

Back to basic

Opzoek naar een weekend vol avontuur? Overnacht dan in de prijswinnende boomhut van camping de Reeënwissel die ligt in Nationaal Park Drents Friese Wold. Het verblijf ligt op veertien meter hoogte midden in het bos. Het gebied is omringd met nog twee andere nationale parken. Het is een prachtig bosrijk gebied en extra leuk dus om daar te verblijven in een boomhut, of beter gezegd boomhuis. Het is namelijk, samen met een regendouche en buitenkeuken, van alle gemakken voorzien.

Jetset life

Sad dat de verre reis niet doorgaat? En verheugde je je al die tijd al op de vliegreis? Niet getreurd, want je kunt verblijven in een vliegtuigsuite. Met een luxe ontbijt op bed, jacuzzi, sauna én een overvloed aan beenruimte is de reguliere vlucht er niks bij. Je kunt er niet alleen slapen, maar ook een vliegles nemen, rondvlucht maken of op de stoel van de co-piloot plaatsnemen in de cockpit!

De hoogte in

Hoogtevrees moet je niet hebben, want hier verblijf je op 50 meter hoogte. Het Crane Hotel Faralda bevind zich op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. En ja je leest het goed, je verblijft hier dus in een hijskraan. Geniet van de zonsondergang in de spa of ga voor quality time tijdens een romantisch diner.

Onbewoond eiland

Een privé eiland in Nederland. Klinkt onrealistisch, maar toch is het waar. Er staat een romantisch huisje met een grote tuin, op het eiland in de Vinkeveense Plassen, waar je echt even samen bent. Of je nou van de rust wil genieten met een boek, meedoen aan een wateractiviteit of wil varen hier kan het allemaal.

Waan je in Centraal-Azië

Een Yurt is een ronde tent waarin de nomaden, die rondtrekken met vee in de steppegebieden, wonen in Centraal Azië, Mongolië. Je vind dit vrolijke verblijf in natuurgebied de Gaasperplas, in het Zuidoosten van Amsterdam. Op het terrein vind je ook een moestuin en je kunt je vermaken met alle dieren zoals eenden, kippen, honden en katten die er vrij rond lopen.

Op het water

Een verblijf waar je alleen kan komen met een kano klinkt voor de een fantastisch en voor de ander als een nachtmerrie. Wij zijn in ieder geval fan! Je slaapt in een idyllische tent op een vlot, wordt wakker met geluiden van vogels en klotsende golven en als je geluk hebt zie je de zonsopgang. Enthousiast? Dit kan in Noord-Brabant, Limburg en Utrecht.

Reizen
  • Lotte van Zijl