Dirty Lines: dit moet je weten over de nieuwe Nederlandse Netflix Original

Heb je alle afleveringen van Undercover al gezien? Geen zorgen, binnenkort verschijnt er een nieuwe Nederlandse Netflix original: Dirty Lines.

Dirty Lines

Er komt een nieuwe Netflix-serie van Nederlandse bodem. Dirty Lines gaat over – de naam zegt het al – de opkomst van de telefoonsekslijnen in de jaren '80. De serie is gebaseerd op het boek 06-cowboys, van Fred Saueressig.

De serie trapt af in het jaar 1987, in Amsterdam. Psychologiestudente Marly Salomon start met een bijbaantje bij het nieuwe bedrijf Teledutch. Het telecombedrijf, dat is opgericht door broers Frank en Ramon Stigter, is het eerste Europese bedrijf op het gebied van telefoonlijnen voor volwassenen. Binnen no-time verdienen de broers bakken met geld door het bedrijf en wordt Marly volledig meegezogen in de snelle transformatie.

Hoofdrollen

Naast de telefoonsekslijnen komen ook onderwerpen als de Koude Oorlog, de nieuwe liefdesdrug XTC en de culturele revolutie van de housemuziek aan bod.

Netflix maakte onlangs de cast van de serie bekend en die is niet mis. De hoofdrollen zullen gespeeld worden door Joy Delima, Minne Koolke, Chris Peters, Charlie Chan Dagelet, Abbey Hoes en Benja Bruijning. De serie is geschreven door de makers van Penoza en Vechtershart en zal bestaan uit zes afleveringen. Wanneer we de Nederlandse Original op Netflix kunnen verwachten? Hoogstwaarschijnlijk ergens in 2022.

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws