Tip: De perfecte nude lippenstift voor jouw huidskleur

Heb jij vaak problemen met het vinden van de juiste nude lippenstift kleur bij jouw skin tone? De oplossing is nabij met deze handige tip.

Tip: De perfecte nude lippenstift voor jouw huidskleur

Het is echt een must om een nude lippenstift op zak te hebben. Zo is het geschikt voor naar je werk, maar kan het ook klassiek staan tijdens een etentje. En het belangrijkste: het is makkelijk om aan te brengen. Waar je met rode lippenstift netjes binnen de lijntjes moet stiften, valt het bij een nude kleur niet op als het niet 'perfect' zit. Maar hoe vind je nou de juiste nude lippenstift?

Lichaamsdeel

In het Amerikaanse televisieprogramma Doctors TV werd een bizarre truc onthuld die beloofde jou aan de perfecte nude lipstick te helpen. De tint die het beste bij jou past zou namelijk af te lezen zijn aan een bepaald lichaamsdeel. En wel: je tepels. “De tepeltruc kan handig zijn voor de meeste huidtinten”, aldus make-upartist Elisa Flowers. “Maar voor vrouwen die heel lichte tepels of juist heel donkere, kan het niet altijd werken.” Daarnaast moet je oppassen met temperatuurverschillen; die zouden er namelijk ook voor kunnen zorgen dat je tepels van kleur veranderen. Geen gouden tip dus, maar wel een handige graadmeter.