Zo kies je de perfecte rode lippenstift

Een rode lippenstift geeft je outfit en make-up look extra power. Maar met zoveel verschillende tinten rood in het beautyschap, kan het lastig zijn om jouw perfecte kleur te vinden. Elegance geeft tips & tricks die deze zoektocht makkelijker maakt. 

Oranjerood of toch meer roze?

Rode lippenstift is misschien wel het meest iconische beautyproduct ter wereld. Sterren als Marilyn Monroe en Elizabeth Taylor staan nog altijd bekend om hun rood gestifte lippen. Maar hoe vind je nou de juiste kleur die past bij jouw huid?

Bleke huid

Het contrast tussen een rode lippenstift en een bleke huidskleur is groot. Dat kan in de eerste instantie vaak als heftig worden ervaren, maar met een lippenstift met een blauwe ondertoon zit je vaak goed. Kersenrood, mauve en paars zijn daarom geschikte kleuren voor een lichte huid. 

Getinte huid

Mensen met een getinte huid komen weg met bijna alle kleuren rood. Heb je deze huidteint en draag je knalrode lippenstift, dan lijken je tanden velen malen witter dan ze daadwerkelijk zijn. Als je dit te heftig vindt, kun je kiezen voor een kersrode glos. 

Donkere huid

Heb je een donkere huidskleur, dan zijn oranjetinten jouw ding. Koraal, goud, koper of bruin, jij kan het allemaal even goed hebben. Wil je gaan voor wat meer contrast? Dan is knalrood een goede optie. 

Tips voor lipsticks

Als je een eenmaal jouw perfecte rode kleur hebt gevonden, wil je die natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Daarom is het essentieel om je nieuwe stick goed te bewaren en juist aan te brengen. Hieronder vijf do’s en dont’s met lippenstift:  

  1. Scrub je lippen met een oude tandenborstel. Zo verwijder je oude, loszittende velletjes op een subtiele manier.
  2. Breng twee lagen lippenstift aan en dep, na de eerste laag, met een tissue op je lippen. Zo blijft je lippenstift beter en langer zitten.
  3. Draag je meerdere lipsticks met je mee? Bewaar deze dan in een (pillen)doosje, zodat ze niet slingeren in je tas.  Ideaal voor onderweg.
  4. De beste manier om lippenstift vlekken uit kleding te verwijderen is met haarspray. Spuit de spray op de vlek, laat het een paar minuten intrekken, dep de vlek nat en was vervolgens kledingstuk in de wasmachine.
  5. Smeer, voordat je je lippenstift aanbrengt, eerst concealer op je lippen. Dit zorgt ervoor dat de kleur van een lipstick beter uitkomt. 

Laatste nieuws

restaurants

6 Trucjes van restaurants waardoor je meer uitgeeft

Buiten de deur eten is iets wat velen zien als een luxe gelegenheid, en het kan ook nog eens best prijzig zijn. Want met een flesje wijn (of twee,) een voor-, hoofd- en nagerecht én nog wat fooi toe, loopt zo'n avondje dineren al snel flink in de kosten. Maar wist je dat restaurants ook nog eens gebruik maken van kleine trucjes, waardoor jij onbewust nóg meer geld uitgeeft? Je lees ze hieronder.