11 interessante feitjes over prinses Diana

Prinses Diana was één van de meest invloedrijke vrouwen van de 20e eeuw. Hoewel ze het grootste gedeelte van haar leven in de spotlights heeft geleefd, zijn er nog steeds een aantal feitjes die je waarschijnlijk niet wist. Van haar bijbaantjes tot aan hoe ze prins Charles leerde kennen.

11 interessante feitjes over prinses Diana

1. Haar grootmoeder was in dienst van Queen Elizabeth.

Diana's oma, Ruth Roche, was in dienst van Queen Mother, de moeder van Queen Elizabeth. Ze werkte als persoonlijke assistent en was een goede vriendin van de koningin. Ook organiseerde ze veel van haar feesten.

2. Diana wilde graag een ballerina zijn, maar ze was te lang.

Diana studeerde ballet en wilde graag professioneel danseres worden, maar ze werd uiteindelijk te lang om er nog mee door te gaan.

3. School was niet haar sterkste punt

Diana kreeg thuisscholing totdat ze negen jaar oud was. Daarna ging ze naar een gewone school. Ze zakte twee keer voor haar examen en stopte op haar zestiende de middelbare. Ze ging één semester in Zwitserland naar school tot ze prins Charles ontmoette.

4. Prins Charles heeft gedatet met haar zus

Diana leerde haar toekomstige man kennen door haar oudere zus, Sarah. Prins Charles en Sarah hebben gedatet in de late 70s. Hierdoor leerde Diana prins Charles kennen. Aha!

5. Ze was de allereerste royal bruid die een betaalde baan had

Toen ze met prins Charles trouwde in 1981, was ze de eerste royal bruid die een betaalde baan had tot ze getrouwd waren.

6. Ze werkte als een 'nanny' en docente

Voordat ze Charles leerde kennen en prinses werd had Diana veel verschillende banen gehad. Onder andere als nanny en docente. Ze kreeg maar ongeveer 5 euro betaald per uur om met kinderen te spelen, de was te doen en schoon te maken. En ze werkte parttime op een kinderschool in Londen.

7. Prins Charles was haar verre neef

Diana en Charles waren eigenlijk verre familie van elkaar. Ze zijn beiden afstammelingen van Tudor King Henry VII.

8. Diana had prins Charles maar twaalf keer ontmoet voordat ze met elkaar trouwden

Diana was pas negentien en Charles was tweeëndertig. Ze hadden elkaar maar twaalf keer gezien, waarna prins Philip druk uitoefende op zijn zoon en zei: "Je moet het juiste doen." Dit vertelde Susan Zirinsky, producent van Princess Diana: Her Life, Her Death, The Truth.

9. Ze was de eerste royal die beviel in een ziekenhuis

Het was een royal traditie dat erfgenamen thuis werden geboren. Maar prins William was de eerste toekomstige monarch die geboren werd in een ziekenhuis. Ook zoon Harry en de kinderen van beide zonen werden in het ziekenhuis geboren.

10. Ze had een affaire met haar bodyguard

Barry Mannakee zat bij de politie in de royal bescherming squad voordat hij Diana's bodyguard werd in 1985. Na een jaar voor haar gewerkt te hebben stopte Mannakee vanwege een ongebruikelijke relatie tussen de twee.

In een tape van één van haar therapie sessies vertelt ze dat ze 'ontzettend verliefd was' en dat ze alles zou opgeven om met hem te zijn. Ze heeft nooit zijn naam genoemd, maar men denkt dat het toch echt over Mannakee gaat. Hij kwam in 1987 om het leven tijdens een motorongeluk.

11.  ABBA was haar favoriete band

De prinses was groot fan van ABBA. Toen oudste zoon prins William trouwde met zijn Kate koos het stel ervoor om sommige liederen van ABBA te spelen, om zo zijn moeder te eren.