Brief opgedoken van prinses Diana over de band tussen haar zoons

Back in the days toen William en Harry nog onafscheidelijk waren...

Diana, William en Harry

Nu prins William en prins Harry beiden een ander pad hebben gekozen en – om het zachtjes uit te drukken – er nog maar weinig broederliefde te bespeuren is, klinken regelmatig de woorden dat 'prinses Diana dit niet zo had gewild voor haar zoons.' Het maakt een onlangs opgedoken brief van Lady Di des te indrukwekkender.

Hugs and kisses

De brief is geschreven in 1985, slechts zes maanden na de geboorte van prins Harry. Prinses Diana schrijft erin hoe ze getuigt van de broederlijke liefde tussen haar oudste zoon en baby Harry: "William is dol op zijn broertje en bedelft hem onder een eindeloze voorraad knuffels en kusjes, hij laat de ouders nauwelijks in de buurt komen!"

Hereniging

Van zoveel affectie tussen de broers kunnen we vandaag de dag niet meer spreken. Van een verzoening tijdens de begrafenis van prins Philip is weinig terechtgekomen, al werden prins Harry en prins William daarbij wel eventjes pratend gezien. Maar volgens royal insiders wordt er achter de schermen maar weinig vooruitgang geboekt en zet de royal rift voort. Het zal daarbij niet helpen dat Harry heeft besloten nóg vaker een boekje open te doen over zijn tijd in het paleis en William zich een slag in de rondte werk(bezoek)t om te doen alsof er geen vuiltje aan de lucht is.

Standbeeld van Diana

De volgende kans op een hereniging van de broers nadert echter met rasse schreden. Op 1 juli dit jaar wordt er op Kensington Palace een standbeeld van prinses Diana onthuld, in opdracht van prins William en prins Harry.

Lange tijd werd gespeculeerd dat de broers, in nagedachtenis van hun moeder, de koninklijke vete tegen die tijd wel bij zouden leggen om er een plechtig moment van te maken. William en Harry zouden er echter 'op hebben gestaan' om beiden een aparte speech te geven in plaats van een gezamenlijk optreden te verzorgen. Waarmee ze de hoop op een verzoening al snel hebben laten varen...

Royalty
  • Beau Monde
  • Brunopress