Prinses Diana-lookalike gaat viral

Als twee druppels water!

Diana, Harry, William, Charles

Influencer Rose van Rijn wilde haar volgers in een filmpje laten zien hoe je het iconische kapsel van prinses Diana namaakt, maar nu gaat ze zélf als royal lookalike door het leven.

Diana kapsel

We weten inmiddels dat je met het juiste kapsel een heel eind komt: Emma Corrin in The Crown werd geprezen om haar Diana-looks en ook actrice Kristen Stewart is op de set van Spencer tot Lady Di getransformeerd. Op social media maakt een nieuwe Di-dubbelganger nu furore.

Voor iedereen die wil weten hoe je die typische Diana-bob creëert, maakte TikTokker Rose van Rijn een hair tutorial. De video is inmiddels al bijna 10 miljoen keer (!) bekeken, en dat vooral vanwege haar bijzondere gelijkenis met de prinses.

Kapsel

Een dubbelganger van Diana word je niet zomaar, deelt Rose met haar volgers. Ze mat zichzelf het kapsel aan door een stappenplan uit 1981 te volgen (want ja, ze is natuurlijk niet de eerste die de iconische looks van de prinses wil kopiëren).

Eerst liet ze haar haar op precies de juiste lengte en met de goede hoeveelheid laagjes knippen. Vervolgens komen er een warmteborstel, paddle brush en haarspray aan te pas. Om het plaatje af te maken trekt Rose een blazer uit de kast en doet ze een parelketting om.

"Diana is al lang niet meer onder ons, maar ik wilde met deze video de nagedachtenis aan haar voortzetten, al is het maar een klein beetje door haar kapsel te dragen en het aan andere mensen te laten zien", vertelt Rose aan Allure. "Het is zo'n prachtige, verfijnde coupe, en ik ben er dol op."

@70srose

The tutorial you all have been waiting for💫💗 ##70s ##80s ##1980s ##princessdiana ##ladydiana ##ladydi ##vintage ##retro ##edgeofseventeen

♬ Edge of Seventeen - Stevie Nicks

Jaren zeventig

Dit uitstapje naar een beroemd jaren tachtig-hairdo is een uitzondering voor Rose, die haar social media juist helemaal in het teken van de jaren zestig en zeventig heeft ingericht.

"Je kunt wel zeggen dat ik geobsedeerd ben door het verleden, vooral door de seventies", schrijft Rose in haar meest recente Instagram-post. "Ik denk dat veel van mijn volgers hier zijn vanwege de prinses Diana TikTok, maar ik moet zeggen dat ik niet veel heb met de jaren tachtig. Ik hou van Diana en haar stijlgevoel en ik zal meer Diana content maken, maar verder blijf ik van de jaren tachtig vandaan!"

Royalty
  • Beau Monde
  • Brunopress